Volkswagen varnar för billiga bilar och marknadsför Golfen

Med Golf I tog sig Volkswagen ur den allvarliga företagskrisen i början av 70-talet. I början var Golfen ingen succé, som man kan förvänta sig. Kvalitetsproblem i uppstartsfasen oroade de ansvariga. Bara med några förbättringar och utseendet på GTI, som skärpte bilden, blev den en succé.

Golfmyten tog sedan fart med full fart, begreppet golfklass förblev giltigt i decennier och kontona på Mittellandskanalen var åter fulla av pengar. Under de första åren var själva Golfen bara ett sparsamt utrustat fordon, helt i traditionen från den arkaiska VW Beetle.

De franska tillverkarna annonserade med massor av utrustning, britterna med ett generellt stort antal bilar för DM och Opel med låga priser. I princip var Rüsselsheimarna ett problem. För de var på en höjd som måste stoppas.

Volkswagen Golf annons

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt