Saab 9000 - är hans territorium fortfarande motorvägen? (1)

9000 borde vara Saab par excellence på lång sikt. Gjorde anspråk på svenskarna på 80- och 80-talen och förstärkte denna myt med tydliga reklambudskap. Den stora Saabens kvaliteter var obestridda på den tiden – den kraftfulla turbomotorn och den höga kvaliteten gjorde långa sträckor på motorvägen till ett nöje.

Men det var decennier sedan. Hur ser det ut idag? Vi skickar 9000 tillbaka till hans territorium. Det kommer en 9000 CC Turbo, 36 år, en 9000 Aero, 27 år, och vår blogg 9000, som är den yngsta bilen på bara ett kvarts sekel.

Rutten Frankfurt - Hamburg, med ofrivilliga omvägar, kommer att bli mer än 1000 kilometer lång på 2 dagar. Vi kommer att göra det snabbt och inte på något sätt i den gamla takten. Kommer de svenska klassikerna att hålla?

Starta i Frankfurt - iväg till Autobahn
Starta i Frankfurt - iväg till Autobahn

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt