Opel Commodore GS Coupe var Oberliga Sport från Rüsselsheim

Stora kupéer sprider alltid beröringen av det sofistikerade. Situationen var liknande med Opel Commodore GS Coupe. När det gäller prestanda var hessarna definitivt i en liga med Porsche 911 T, BMW CS och Mercedes 280 CE. Eftersom Opel Commodore Coupe, som en GS/E, var en snabb medlem i 200-klubben.

Det var något av en grej på 70-talet. Opel spelade i Premier League - till rimliga priser. Variationen i Commodore-serien var anmärkningsvärd, det fanns 5 olika 6-cylindriga radmotorer som märket med blixten gjorde.

Dessutom fanns det två olika karosser, sedanen och coupén, och denna till synes vågade kalkyl gav resultat. Opel sålde mer än 140.000 42.000 exemplar av Commodore B. Särskilt fantastiskt - var tredje Commodore, runt XNUMX XNUMX fordon, var en coupé.

Opel Commodore GS Coupe
Opel Commodore GS Coupe

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt