Talbot 1510 tillverkades en gång till och med i Saab-fabriken

Talbot, var det något? Varumärket har glömts bort i Tyskland, dess närvaro var för kort. Talbot 1510 var ingen impopulär bil - och faktiskt var det en Simca eller en Chrysler. Historien är visserligen lite förvirrande och vi hamnar mitt emellan. I en tid då allt redan gick under Chrysler-namnet.

Chrysler tog helt över den franska tillverkaren Simca 1971 och presenterar fyra år senare under utvecklingskoden Chrysler 6 en ny mellanstor sedan på marknaden. Det är en gemensam utveckling av den engelska och franska Chrysler-verksamheten och idéerna för slutprodukten ligger långt ifrån varandra under utvecklingen.

Den engelska sidan vill ha bakhjulsdrift, fransmännen föredrar eldrivna framhjul och en halvkombi. Medan engelsmännen i sin tur kräver en klassisk sedan.

den Chrysler 6 Nyktert sett är projektet en kompromiss med halvkombi- och notchback-versioner. Med enbart framhjulsdrift finns det inget utrymme för förhandling. Det är ett mirakel att det trots olika önskemål visar sig bli en succé.

Talbot 1510 GLS (1979)
Talbot 1510 GLS (1979)

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt