Alfa Romeo 75 var den sista riktiga Alfa i alla avseenden

I Alfa Romeo-fankretsar anses Alfa 75 vara den sista riktiga Alfa. Naturligtvis var det den sista nykonstruktionen innan Fiat-gruppen nådde ut och räddade det milanesiska märket från undergång. Det var också den sista bakhjulsdrivna Alfa på decennier, och den hyllade den invecklade växellådans design.

Men räcker det för att göra Alfa 75 till en ikon? Det är inte så lätt. För det finns mycket mer som lurar bakom 75:an. Dramat om det ikoniska varumärket som namnger glamour och misär i samma andetag. Av de 75:ornas historia kan du lära dig, dra slutsatser och framför allt paralleller.

Små traditionella bilmärken hade svårt att improvisera var avgörande för att överleva. Kanske var det till och med svenskarna från Saab som lärde sig något av 75:ans historia och använde det för sig själva.

Alfa 75 - den sista riktiga Alfa Romeo?
Alfa 75 - den sista riktiga Alfa Romeo?

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt