Vi packar hållbart med vår Saab (Re)born tygväska

Vi hade lovat att fokusera mer på hållbarhet och inte plast för förpackningar i Aero X Club Shop. Detta löfte håller vi idag med vår modifierade förpackning för smådelar. I framtiden kommer de att skickas till kunder i Saab (Re)born tygpåsar.

Saab nyckelringar, klistermärken och andra smådelar kommer i en textilpåse som kan återanvändas. På så sätt minskar vi det förpackningsavfall som annars uppstår och föregår med ett litet exempel. Vi lät sy de (åter)födda tygpåsarna åt oss, var och en av de små påsarna är en handgjord engångsföreteelse.

Nyckelring och Saab (Re)born tygpåse
Nyckelring och Saab (Re)born tygpåse

Egentligen blev jag mer och mer irriterad på det avfall som samlas i frakt och paketering. För att många produkter levereras onödigt packade med plast, och för att de minsta föremålen kommer med massor av plast på ett helt meningslöst sätt.

Så behöver det inte vara, åtminstone inte i vår butik och inte där vi kan förhindra det. Precis som vi föredrar att arbeta med lokala partners, har vi också använt biologiskt nedbrytbara fraktmaterial under lång tid. Vi konfronteras dock upprepade gånger med onödig plast och frigolit från våra leverantörer.

Liten Saab (Re)born tygväska - hållbar och återanvändbar
Liten Saab (Re)born tygpåse - hållbar och återanvändbar

Saab (Re)born tygpåsar kan användas flera gånger

De små tygpåsarna är ett första steg mot mer hållbarhet och kanske roligare. Eftersom den (åter)födda dekal, skriven på ett infall, har tagits emot väl av läsarna. Vi tänkte, varför inte också ta fram små tygpåsar med silhuetten av flygplanet för att fortsätta den (åter)födda idén. Eftersom tygpåsarna kan användas flera gånger efter första användningen. Som presentpåse till vänner och trevliga människor, eller för att samla småsaker från Saab.

Väskorna vi initialt för större dekal Beställningar och för Saab nyckelring bruk kan snart få sällskap. Vi funderar på något till de kommande t-shirtarna, men det är också möjligt att vi får en helt annan idé.

3 tankar om “Vi packar hållbart med vår Saab (Re)born tygväska"

 • blank

  Särskilda idéer tack vare Saab-bloggen
  Tack Tom

  Svara
 • blank

  Det är rätt! Jag gillar det!

  Svara
 • blank

  Det är ofta (alltid) de "små" sakerna i livet som gör något speciellt ännu mer speciellt.
  Bara en bra idé...
  Tack ……

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt