Saab sportbil Flair på Techno Classica 2023

Techno Classica lockar Saab-fans i år med en mycket speciell stil. Två Saab-sportbilar, en Sonett II och en Sonett III, kommer att visas i Essen. Den 1:a tyska Saabklubben, som traditionellt håller Saab-flaggan i vinden, tillhandahåller två av dessa sportbilsrariteter.

Saab och sportbilar – det är två saker som du inte nödvändigtvis skulle associera direkt. I Europa spreds de två serierna av Sonett inte särskilt framgångsrikt. Det mesta av produktionen hittade kunder i Nordamerika, där Sonett II och III fortfarande har sina fans.

Under tiden tar sonetterna dock gärna den motsatta vägen och kommer tillbaka till Europa från USA.

Saab Sonett interiör, en sportbilsdröm i rött
Saab Sonett interiör, en sportbilsdröm i rött

Saab sportbilskänsla - med mycket historia

För Saab var Sonett-serien alltid en ouppfylld dröm. 10.219 1965 fordon i II- och III-serierna är inte precis små, eftersom årsproduktionen mellan 1974 och XNUMX ofta bara var i det tresiffriga intervallet och aldrig levde upp till förväntningarna.

Röda Saab sportbilsdrömmar i Essen
Röda Saab sportbilsdrömmar i Essen

Men dramat följde faktiskt Sonett-serien redan från början. Uppkomsten av Sonett II var en thriller även med Saabs mått mätt. Några chanser missades, den mångårige husdesignern var alienerad och mycket konstiga beslut fattades (En svensk thriller – den Uppkomsten av Saab Sonnet II).

Men Saab kunde eller ville inte släppa taget. Sonetten stannade hos oss för alltid och sportbilens historia höll märket upptagen. Det har gjorts flera misslyckade försök sonett 4, och i de senaste presentationerna 2011 dök också idén om en kompakt Saab-sportbil upp igen.

Saab 900 Turbo Gradschnautzer på Techno Classica
Saab 900 Turbo Gradschnautzer på Techno Classica

Med de två Saab-sonetterna 1. Tyska Saabklubben e. V förmodligen överraskningsmomentet från hans sida, eftersom de flesta besökare inte kommer att känna till vad som väntar dem i hall 8, monter nr 8-216. Du kommer att sluta med frågande blickar, undersöka fordonen och kanske, med lite tur, återupptäcka Saab.

Saabsportbilarna, som för övrigt inte tillverkades i Trollhättan utan hos ASJ i Arlöv, flankeras av en klassisk Saab 900 Cabriolet och en Saab 900 Turbo. Dessa två fordon är också mycket attraktiva. Techno Classica (Länk) är öppet till 16 april.

Man tänkte på “Saab sportbil Flair på Techno Classica 2023"

  • blank

    Interiör en dröm...

    Stämmer. Jag skulle också vilja ha sådana säten, beslag och dörrhandtag i en veteranbil. Är det äkta läder, är de original (sätena)?

    De ser extremt sportiga ut, väldigt lätta och har bra sidostöd, de ser helt enkelt läckra ut och är bra reklam för ett besök. Tyvärr kan jag inte göra det 🙁

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt