Saab 9-3 Aero Hirsch Performance - vi startar verkstadsmaraton

Beslutet är fattat. Saab 9-3 Aero Hirsch Performance får en stor friskvårdskur, som inte blir en sprint, utan ett riktigt verkstadsmaraton. Det är oklart vart historien tar oss. Även hur lång tid det kommer att ta för Saab att vara tillbaka på vägen. Vi är i alla fall inte tidspressade.

Lösningen för den 23 år gamla svenska bilen är ganska enkel. Det som behöver göras kommer att göras. Och där det finns behov av framåtsyftande åtgärder kommer det att tas om hand. Så att det under de kommande två decennierna, här optimisten talar, råder ett lugn.

Vi börjar med några enkla saker, precis längst fram i motorrummet. En inkontinent vattenpump och en defekt armbåge väntar på oss. Och, förutsägbart, en överraskning. Saaben har historia, under de 12 åren innan den kom till mig hade den 4 eller kanske till och med 5 tidigare ägare. Det är inte helt klart. I sitt rörliga liv vandrade han längre och längre söderut från Gießen till Mellersta Franken och sedan tillbaka till det större Frankfurtområdet.

Verkstadsmaraton börjar – Saaben är klar
Verkstadsmaraton börjar – Saaben är klar

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt