Långvarigt mårdförsvarstest för Saab youngtimers och klassiker

För ett år sedan fick jag nog. Efter mårdarna (mustelidae) regelbundet hade drabbat min Saab igen, var tiden mogen för handling. Under årens lopp har de pälsiga rovdjuren attackerat flera gånger, ibland med dyra konsekvenser.

På ett humoristiskt sätt kunde man bara se fågeln avsatt exakt på tändkassettens utbuktning, vilket jag lyckligtvis upptäckte innan jag körde iväg. Att bita igenom vakuumslangar, urkärnade höljen och skövling i motorrummet var mindre roligt. Efter en sista tugga i en bränsleledning fick jag äntligen nog.

Detta var säkerhetsrelevant och om det hade gått ogynnsamt hade det kunnat resultera i en utbränd Saab. Det ville jag inte uppleva. En mobil och två fast installerade lösningar användes som mårdskyddsmedel. Har de presterat bra under de senaste 12 månaderna? Långtidstestet.

Ultraljudsapparat för att stöta bort mård i motorrummet Saab 9-5
Ultraljudsapparat för att stöta bort mård i motorrummet Saab 9-5

Ja, jag skulle vilja fortsätta läsa det här...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club. Engagera dig och stöd aktivt SaabBlog Magazine-projektet! För bara med din hjälp förblir Saab-andan vid liv!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.