Välkommen till ACE Café Lucerne (bildgalleri och reportage)

Vissa kallade det det perfekta Saab-vädret för mötet på ACE Cafe. Andra kanske hade önskat sig några fler solstrålar. Men med tanke på att det fortfarande snöade rejält under lördagen var det lite regniga vädret med några solstrålar emellan ganska acceptabelt.

Men det handlade inte om vädret och den lilla snön som fanns kvar på parkeringen. Det handlar snarare om varumärket Saab som väcktes till liv för drygt 76 år sedan. Den 12 mars presenterade sig en trevlig blandning av gamla och nyare Saab-modeller på parkeringen framför ACE Café i Rothenburg nära Luzern.

Saab Meet 2024 ACE Café Lucerne
Saab Meet 2024 ACE Café Lucerne

Mycket Saab och svenska bakverk

Mötet i Luzern har blivit en institution. Runt 100 fordon från det lilla svenska kultmärket, från Saab 96 till de sista generationerna av Saab 9-3 och 9-5, sågs framför caféet. Några deltagare kom också till Schweiz från grannländerna.

Variationen på plats var återigen enorm. Vissa "dåliga" Saab visade sin styrka med mycket (Schweiziska) rådjur prestanda kraft. Och som tidigare var Saab 96 i många ljusa, ikoniska färger stjärnorna i den schweiziska Saab-paraden.

Ett glatt, avslappnat möte med många likasinnade Saab-entusiaster tillkännagavs. Deltagarna fördjupade sig snabbt i tekniska diskussioner och lät gamla minnen och upplevelser komma till liv igen.

Även gästfriheten togs om hand. Förra året blev det fina lusernkrämskivor till fansen, nu är det läckra svenska Kanelbullar. På tyska heter de kanelbullar, som bakades på söndagsmorgonen och erbjöds gratis som donation av två tidigare Saab-anställda.

De läckra svenska bakverken passade perfekt till ett lugnande varmt kaffe. 150 Kanelbullar var borta på nolltid.

Efter målet är före målet! Planer för framtiden gjordes redan på plats. Med målet att använda nästa Saab Meet i mars 2024 för att tillkännage det internationella Saab Meeting 2025.

Vi ser redan fram emot att se dig igen!

4 tankar om “Välkommen till ACE Café Lucerne (bildgalleri och reportage)"

 • blank

  Det var fantastiskt som varje år! Tack för rapporten och kanelbullarna =)

  Svara
 • blank

  Tack för rapporten och bilderna! Det inspirerar till att komma 2024!

  Svara
 • blank

  Det här är verkligen ett fantastiskt reportage fyllt med kanel och starka Saab-snäpp, mina hjärtliga gratulationer. Saab-samhället i Schweiz är verkligen mycket aktivt och livligt, och när det finns ett Saab-evenemang som ACE, följer många Saab-entusiaster uppmaningen som om det vore en självklarhet också från de närliggande Saab-områdena. Jag ser redan fram emot 2024 på ACE.

  Svara
 • blank

  Bra bilder. Jag gillar de glada färgpopparna i paraden. Men också den faktiska fraktionen av de deltagande bilarna. En härlig blandning som kom ihop där. Tack för den läckra rapporten med kanel.

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt