Ny, spännande Saab-bok och (Saab)fabrik i viloläge

NEVS gjorde Saab en björntjänst denna vecka igen. Kanske för sista gången, för företagets dagar sägs vara räknade. Eftersom ingen med namnet NEVS kan göra något utöver Saabs fanbiotop fick Saab fungera som en negativ rubrik.

Det läser faktiskt mycket bättre om man kan rapportera om den före detta Saab-fabriken i Trollhättan än om NEVS-fabriken någonstans i Sverige. Dramat från Göta Älv rann över till England efter en lång försening, sedan över kanalen till kontinenten. Det var ibland bra, ibland mindre exakt forskning. Vågen spred sig till Australien. Hos Saab AB knyts nävarna i fickorna ännu en gång.

Eftersom den negativa rapporten sa Saab och inte NEVS.

Beskedet om en ny Saab-bok lyder mycket mer positivt. Titeln är catchy, men projektet är ganska spännande eftersom förläggaren och författaren avslöjar nästan ingenting om verket. Men namnet på författaren borde räcka för att ta risken och beställa i förväg. Välkommen till Saabs veckorapporter, som återigen har 900 NG som ett av ämnena.

Saab veckorapport

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt