Citroën GS - Revolutionära idéer från medelklassen

Citroën presenterade GS för allmänheten 1970. Med den nya modellen designad av Robert Opron vill märket täppa till den lucka som funnits i modellutbudet under lång tid. DS och ID flyter upptill, AMI och 2 CV längst ner. I mitten? Det finns ingenting. GS kommer att ändra på det.

Det kommer den att göra bra och övertygande, och i slutet av historien kommer 1.896.742 XNUMX XNUMX exempel att ha lämnat fabriken. Det är receptet som gör GS så intressant. Boxermotor, en strömlinjeformad, nästan avantgardistisk kaross som fortsätter linjerna från DS och ID.

Dessutom ger gourmetkockarna från Quai de Javel det bästa de har. Hydropneumatik. I uttömd form för att hålla avståndet till den stora och dyra DS, men ändå unik i medelklassen. Receptet är spännande och populärt i hela Europa. Från Spanien till Skandinavien älskar kunderna GS, som har utsetts till Årets bil i Europa två gånger (1970 och 1971).

Citroen GS (1972) - Revolution från medelklassen
Citroën GS (1972) - Revolution från medelklassen

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.