Konceptbilen som aldrig visades upp - Saab 900 Super Turbo

Saab var alltid en av de minsta tillverkarna och pengarna var oftast knappa. 1976 arbetade Trollhättan med introduktionen av Saab 900 Turbo. En viktig modell som varumärkets öde berodde på. Men med Saab hade de ett problem. Den nya 900 var, ganska nyktert, bara en utveckling av Saab 99.

Den var längre, erbjöd mer komfort och säkerhet. Men det var en grej med designen. Att skilja mellan 99 och 900 var svårt för potentiella kunder som inte nödvändigtvis var bekanta med Saab. Vid första anblicken såg den nya ut som den gamla, först vid andra anblicken blev skillnaderna uppenbara.

Detta var förståeligt, eftersom i princip bara huven förlängdes, utformningen av passagerarutrymmet motsvarade 99:an, och förändringarna räckte helt enkelt inte till en sensationell nyhet. Saab visste precis det. Och ville bygga en spektakulär konceptbil för att ge bilden av 900 en turboboost redan innan den lanserades.

Saab 900 Super Turbo
Saab 900 Super Turbo

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt