Förbränningsmotorn sägs vara död – och kineserna ler

Ett av de europeiska dragen verkar vara att de ser sin kontinent som världens navel. Tydligen inkluderar detta också den missionära självbilden att vilja demonstrera för resten av planeten hur saker och ting kan göras bättre. Den nuvarande visionen: en grön värld, utan utsläpp. Men med många elektriska mobilitetserbjudanden.

För detta måste förbränningsmotorn dö. Slutet verkade redan vara klart, nu rycker motståndet igen, och den slutliga omröstningen om slutet har skjutits upp. Hur dramat slutar är öppet för stunden. I bästa fall kommer det förmodligen att sluta med en halvhjärtad kompromiss, i linje med EU-traditionen. I det värre med en affär i Bryssel bakrum.

Men kanske blir allt helt annorlunda! Beslutsfattarna borde våga ta en titt utanför de fina kontoren, bortom EU:s gränser. Mot kineserna, som bär ett känsligt leende på läpparna. Artig, men djupt förvånad över européernas naivitet.

Brännare på bensinstationen

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt