Här är den - Saab-tidkapseln för årsmodell 2012

Vi har använt de senaste dagarna och flitigt packat Saab tidskapslar. Låt oss börja med 2012 års modell och sedan arbeta oss till de tidigare åren. Det kommer förmodligen att vara över 2008 eller 2009. För då har vi inte de broschyrer som behövs.

Tidskapselsystemet fungerar så här: vi packar så många identiska kapslar som möjligt och lägger dem online. Det kan finnas olika versioner av ett årsmodell under loppet av veckor, vissa Saab-broschyrer är särskilt begränsade, men andra finns i stora mängder.

På grund av sakens natur kommer vissa tidskapslar endast att finnas tillgängliga under en mycket begränsad tid. Tyvärr är det klart att det inte kommer att bli fler nytryck här i världen. Vi har därför beslutat att begränsa försäljningen av en årgång till endast ett exemplar per kund. Detta möjliggör största möjliga distribution i scenen.

Men tillbaka till det väsentliga! Till 2012 års modell, som tyvärr aldrig tog sig ut på vägen. Ändå finns det broschyrer och prislistor på tyska. För Saab 9-5 NG sportdräkt och Griffin-serien.

Vi öppnar tidskapseln för 2012 års modell
Vi öppnar tidskapseln för 2012 års modell

Saab Griffin, årsmodell 2012

Saab Griffin-broschyren består av 12 sidor plus 2 dubbelsidor. Den visar sportsedan, cabriolet, sportkombi och Saab 9-3X. Den bästa utvecklingen av Saab 9-3-serien, varav endast ett fåtal byggdes som 2011 1/2 årsmodell i Trollhättan. Broschyren är tysk och trycktes av Saab Automobile AB i Sverige.

Saab tidskapsel 2012
Saab tidskapsel 2012

Ett historiskt kännetecken för Saab är Griffin-seriens tre prislistor. Carl-Benz-Straße 27, Frankfurt am Main, anges på förlaget. Det var den sista adressen till den tyska filialen efter att ha flyttat ut från Opels campus i Rüsselsheim. Prislistorna är särskilt sällsynta, var och en innehåller 12 eller 20 sidor.

Saab Griffin prospekt 2012
Saab Griffin prospekt 2012

Saab 9-5 sportdräkt, årsmodell 2012

Tyvärr kom inte den nya Saab 9-5 sportdräkten ut på marknaden heller. Det finns bara detta ena prospekt, som trycktes på bland annat tyska. Den omfattar 6 sidor och ger en sista glimt av vad som kunde ha varit. Som alla broschyrer av årsmodell är det också en speciell egenskap.

Saab 9-5 NG SC-broschyren finns också tillgänglig
Saab 9-5 NG SC-broschyren finns också tillgänglig

Bonus i tidskapseln

Som en liten bonus kommer varje gång kapsel med en nål med märkets bokstäver på. Saab Automobile skulle ha börjat skiljas från Griffin 2012, bokstäver och flygplan skulle ha blivit mer närvarande i representationen.

2012 års modell års tidskapsel är tillgänglig nu Aero X Club Store tillgänglig. Vi packar nu kapslar för ytterligare ett årsmodell – tills vårt lager är tomt. För vi behöver utrymmet på hyllorna.

11 tankar om “Här är den - Saab-tidkapseln för årsmodell 2012"

 • blank

  Vilket fantastiskt paket, denna första och ändå för evigt yngsta tidskapsel - den nya 9-5 SC inkluderade ...

  Stor bio! Utan ett lyckligt slut, utan ett öppet slut. En tragedi - men den här kapseln förtjänar definitivt en Oscar.

 • blank

  Helt klart en jättebra idé. Fråga, många av oss har redan broschyrer, ibland upp till 100 stycken från Saab. Tanken är att även erbjuda tomma kapslar som du kan fylla med dina egna broschyrer. De kunde sorteras och presenteras på ett bra sätt.

  • blank

   Wolfgang, vi vet inte. Vi får hela tiden frågor om det, men själva tidskapseln är så extremt dyr och komplex att göra att vi inte vet om vi ska gå online med den.

   • blank

    Jag skulle vara stark för det. Så du kan designa små tidskapslar själv och ge bort dem, till exempel till de ägare som har sin första Saab.

    • blank

     Jag med. Och vad det kostar, det är vad det kostar.

     • blank

      @Wolfgang, Jan & Alexander...

      Jag föreställer mig tidskapseln som en blandad beräkning av en utarbetad förpackning för utmärkelser och donationer in natura förpackade av frivilliga. Den har faktiskt inget marknadsvärde alls, är unik och ovärderlig. Tomt och meningslöst skulle det nog kosta nästan lika mycket som fyllt med mycket kärlek och passion till sista hörnet?

      Svår. Svårt att beräkna eller förmedla. Men önskan är väldigt uppenbar, förståelig. Riktigt svårt…

      Stackars Tom. Jag önskar honom tjock hud i förhållande till våra önskemål.

 • blank

  Hej...Jag kan inte hitta en tidskapsel i butiken?

  • blank

   2012 års tidskapsel är slutsåld.

   Vi sätter ihop fler tidskapslar. Nästa fredag ​​kommer 2011 års modell och vissa 2012 modeller att gå online.

   • blank

    Packa sedan ihop snyggt. Jag är nästa fredag, ser fram emot det!

 • blank

  Så.
  Tveka inte och beställ direkt.
  Hej från Oldenburg.
  Hälsning André

  • blank

   Jag också! 🙂

Kommentarer är stängda.