Magi - spänningen med den första (Saab) åkturen i vintersolen

Det är sen eftermiddag, någon gång för några dagar sedan. Solen skiner och det finns en antydan till tidig vår i luften. Jag är upptagen i garaget med att dammsuga insidan av 9000:an. Vinterns smuts retar mig, en renhetsuppdatering måste vara regelbunden.

Mild luft blåser genom garageportarna som båda är öppna. I den högra halvan finns Saab 9-5 Aero, orörlig i månader. Jag lyckades faktiskt göra det och besparade honom vinteroperationen. Heroiskt, som en bilkomfortperson och föredragen automatisk förare, satt jag bakom ratten på 9000 dag efter dag. Den växlas manuellt, och jag höll ut. Inte för att det var svårt, växellådan är faktiskt ett nöje.

Men du vet...

Efter 10 minuter sätter jag på det historiskt ikoniska Dyson DC02 bort. Attraktionen av den första Saab-avfarten i år, i vintersolen, grep mig. Aero är (kort) tillåten på vägen.

Det är dags att börja flyget
Det är dags att börja flyget

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt