Marknadskontroll - Saab 9000 CC (1984-1991) - turbon glöder

Lördag morgon för några veckor sedan. Jag sitter vid MacBook och jobbar med det jag inte hann med under veckan. Smarttelefonen ringer, en vän ringer. Vi planerar en privat Saab-turné för den 6:e Saaben i Hamburg i maj möte. Två Saab 9000 - nu finns det en till.

En 9000 CC Turbo står förvarad i ett av hans garage. Nästan en ny bil som jag inte kände innan. Få ut honom och kom i form till Hamburg, frågar han. Självklart, svarar jag. Den byggdes trots allt för att köra bil och för långa sträckor.

Som det hände i morse sker det just nu på många håll. Vissa människor kommer att hitta Saab 9000 CC Turbo i underjordiska garage som har legat i svensk vinterdvala i flera år. Turbon lades undan eftersom de en gång bara var begagnade bilar som såldes av billigt. Det var för mycket för vissa, bilhjärtan kan vara känsligt, och han packade helt enkelt undan Saaben.

Nu kommer de tillbaka och turbon lyser redan.

9000 CC nya bilar på display - Saab pressfoto
9000 CC nya bilar på display - Saab pressfoto

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt