Efter 25 år drar vi tillbaka en Saab 99 GL till dagsljus

En Saab 99 GL har stått i den underjordiska parkeringen på ett hotell i Frankfurt obemärkt i evigheter. När den stod parkerad där har länge varit bortglömd. Medarbetarna från då är sedan länge borta. För de som jobbar där nu har gamla Saaben länge varit en del av inventeringen. Han stod alltid där att han någonsin skulle försvinna – ofattbart.

Egentligen är underjordiska parkeringar bra ställen att förvara en bil under lång tid. Lacker och plaster skadas inte av direkt solljus och de är ofta väl ventilerade. Om arkitekten har förstått sitt hantverk hålls temperatursvängningarna inom gränserna. Det är teorin.

Saab 99 GL, byggd 1982, är en del av en samling, som ska lösas. Det är ett slags insidertips. Limousinen står ensam parkerad bortom de andra fordonen som är samlade i hallar och lador. Det visas endast på begäran, och det är absolut begränsat. Alla tre parter besöker Saaben, det är goda chanser till ett smart köp.

med (mer feminin) Starka nerver lyckas lägga ett bud i sista sekund i nätauktionen. Utbudet sticker ut, Saaben och den tillhörande hodgepodgen i den underjordiska parkeringsplatsen byter ägare för ett homeopatiskt bidrag.

Vad Gérard Ratzmann från Saab Service Frankfurt köpt kan vi bara bedöma ordentligt vid röjning. Låt oss gå till (om) 25 år Saab tillbaka till dagsljus!

Dim - fängelsehålan i Saab 99 GL
Dim - fängelsehålan i Saab 99 GL

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.