DNA Collectibles är död - vi har fortfarande modellbilar för dig!

DNA Collectibles finns i Likvidation. För Saab-scenen är försvinnandet av det lilla varumärket en bitter förlust. Början av DNA var med Saab, utan att ockupera denna nisch så framgångsrikt skulle det inte ha skett en tillfällig uppgång för leverantören.

Nu är det över. Tillverkaren i Kina, som arbetar för DNA på kontraktsbasis, har dock meddelat att man kommer att lansera ytterligare modeller vars design-DNA redan är färdig. Under DNA-etiketten och med designen skapad av schweizarna. Vilket inte är lagligt och har den otippade eftersmaken att samlare kan få betala två gånger för vissa miniatyrer.

Det står klart för oss att vi inte kommer att delta i detta, enligt vår uppfattning överväger riskerna. Däremot köpte vi resterande DNA Collectibles-miniatyrer från grossisten. En sista gång finns det nu DNA-modellbilar i vår butik.

Saab 9-3 NG Aero cabriolet
Saab 9-3 NG Aero cabriolet

DNA-modellbilar är nu samlarobjekt

Exakt vad som ledde till slutet är ännu okänt. Kanske var det en olycklig förveckling av ledningsmisstag, kvalitetsfrågor och en svår marknadsprocess. Kvalitetsproblem rapporteras för närvarande av några av de små leverantörerna som inte har egna produktionsanläggningar och endast kan få dem tillverkade på underleverantörsbasis. Den förment billiga produktionen i Kina erbjuder verkligen möjligheter. Men också risker och beroenden som kan driva ett mindre varumärke till dess undergång.

För medlemmarna i Saab Aero X Club erbjuder vi samlarobjekten till särskilt förmånliga villkor, precis som det var tidigare. Antalet stycken är begränsat, vår grossist kommer inte längre att få påfyllning. Det är också tydligt att dessa modellbilar nu har riktig samlarstatus, helt enkelt på grund av den tragiska utvecklingen.

DNA Collectibles annonserade alltid det. Nu har reklamlöftet lösts in på ett olyckligt sätt. Många skulle ha önskat något annat. En sista chans att lägga till samlingen. Du kan beställa från och med nu Aero X Club Store.

7 tankar om “DNA Collectibles är död - vi har fortfarande modellbilar för dig!"

 • blank

  Men frågan är ... var får thesaabfarm individuella modeller? Från Kina från producenten?

  Svara
  • blank

   Och förresten också dyrt på eBay och förmodligen erbjuds plus tull och skatter

   Svara
  • blank

   Naturligtvis. Han har en webbutik för Saab-modellerna.

   Svara
 • blank

  Det är verkligen synd att det inte kommer fler modeller från DNA. Jag hade inga klagomål på (bearbetnings)kvaliteten på mina modeller.

  Jag kunde beställa TurboX SC via thesaabfarm.com. De har även 9000 i andra färger på lager. När det gäller frakten från Kina är jag orolig för att detta kan orsaka problem.

  Svara
 • blank

  Det är synd att det inte blir fler DNA-modeller. Jag gillade verkligen urvalet av Saab-modeller.
  @ Tom: Jag letade i butiken men hittade inget om DNA. Är de slutsålda eller inte listade än?

  Svara
  • blank

   Kära Olaf, allt var redan slutsålt igår kväll.

   Svara
   • blank

    Synd!
    Tack och trevlig helg.

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt