Tillkännagivande - 6:e Hamburg Saab-mötet i Brandshof

Snart är det dags igen! Även i år kommer den populära Saab-träffen i Hamburg att äga rum på den anrika stora macken i Brandshof. Efter några avbokningar på grund av coronasituationen är det redan det 6:e mötet i sitt slag, ett möte som alla fans av märket bör notera. För vägen till Hamburg är alltid värt det!

Redan förra året fanns ett enormt intresse att rapportera. Så fort evenemanget startade fylldes gården av svenska bilar. Området kring macken var också välbesökt och parkeringsplatserna började bli knappa. I år blir det nog liknande, som alltid är entrén till bensinstationsområdet reserverad för enbart historiska fordon.

Där har vi en nykomling i år, som nu officiellt är en del av den anrika Göta Älv-plåten.

Tillkännagivande - 6:e Hamburg Saab Meeting
Tillkännagivande - 6: e Saab-mötet i Hamburg

Den andra generationen Saab 900 är 30 år gammal (Saab 900 NG), vilket säkerligen kommer att ge vissa traditionalister huvudvärk. För 900 NG var den första nya Saaben efter GM:s inträde – och därför inte utan kontroverser. Kan 900 NG nu kallas en klassiker, som den första 900? Och kan han köra in på platsen?

Klart han kan! För det som verkar ungt för de gamla är redan en riktig klassiker för de unga i scenen.

Och så är det acceptabelt.

Ändå utrymmet runt bensinstationsbyggnad är begränsad, be arrangörerna att parkera flexibelt om möjligt, ta hänsyn och se den eventuella klassiska parkeringen endast som ett alternativ.

Det 6:e Hamburg Saab-mötet börjar den 6 maj 2023 kl. 11.00 och slutar kl. 17.00. Deltagande är gratis som alltid, Saab av alla år av konstruktion är välkomna till Brandshof.

5 tankar om “Tillkännagivande - 6:e Hamburg Saab-mötet i Brandshof"

 • blank

  Har precis kommit in i min Filofax i äkta läder. Jag är glad...

  Svara
 • blank

  Klass! Förhoppningsvis kommer jag äntligen denna gång för första gången att kunna delta "på rätt sätt" (tyvärr först på eftermiddagen förra året, men det var också väldigt trevligt tack vare de många diskussionerna). Det är nu bestämt planerat, 10 km körningen borde vara hanterbar ;-). Tills dess är det bara att piffa till cabriolet 🙂 , även om det bara är tillåtet att parkera "ute".

  Svara
 • blank

  800 km resa vill tyvärr gärna vara med!

  Svara
  • blank

   Det är inte heller runt hörnet från Frankfurt. Dit åker vi i alla fall – hemma på långa resor.

   Svara
 • blank

  99er har redan internaliserat vägen till Hamburg!

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt