De där dagarna när vi nästan misströsta över Saab-designen

Vad har vi gjort de senaste dagarna, ur Saabs synvinkel, speciellt? Bloggkontoret förvandlades till en designstudio för ett tag. Aktiviteter för våren och sommaren kastar sina skuggor framför sig. Vi arbetar oss igenom cabrioleterna och är upptagna med digitaliseringen och utarbetandet av de speciella designfunktionerna.

Vi gör det här för att vi har den långa tiden önskelistan Saab-fansen har framför oss. Just cabrioletfraktionen är en utmaning för oss och grovt sett är det tre serier som vi måste ta hand om. Den klassiska Saab 900, 9-3 OG Cabriolet, som vi även inkluderar 900 NG för enkelhetens skull, och 9-3 NG-serien.

När vi digitaliserar, utarbetar detaljer och särdrag, då börjar man se konvertiblerna med andra ögon. Saab är inte bara Saab, och designen kan ibland få oss att misströsta. Låt oss ta en promenad genom historien om Saab-design med öppen topp. Låt oss prata om tiden för dess utveckling, omständigheterna och människorna bakom den.

Vi börjar med 900:ans gudfader och jobbar oss fram till Saabs designs andra, kanske okända, fäder.

Einar Hareide i studion med design för Saab 9-5
Einar Hareide i studion med design för Saab 9-5

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt