DS Automobiles 2022 med rekordresultat i Tyskland

Jag gillar de mindre bilmärkena, de är det fina saltet i bilvärldens soppa. Utan de små, de innovativa som skiljer sig lite från mainstream, skulle autogalaxen vara ganska intetsägande. I flera år har jag följt utvecklingen av DS Automobiles, den extravaganta och chica Citroën-ättlingen, med viss sympati. Att etablera ett nytt varumärke är aldrig lätt, det kräver uthållighet, rätt produkter och en stark känsla för potentiella kunder.

2022 var ett rekordår för DS Automobile, ett fint plus på 91 % i Tyskland den 31.12 december. i statistik. Det är spännande och väcker några minnen för mig från 2011. Varför är det så? Fortsätt läsa.

DS Automobiles med rekordnummer i Tyskland

Rekordresultat i Tyskland

DS Automobiles kunde registrera nästan 4.000 2022 nya fordon i Tyskland 3.955. Exakt det är 2 35, speciellt slutspurten under andra halvåret var imponerande. Det finns nu 64 platser som erbjuder avantgardet från Frankrike. 82 % av alla anmälningar är elektrifierade, i slutspurten för elbilspremien i december var det till och med XNUMX %.

Månad förändring vs. Förra året sedan januari (YTD) förändring vs. Förra året
Juli 322 + 43,8% 1 368 + 8,2%
Augusti 288 + 176,9% 1 656 + 21,1%
September 295 + 64,8% 1 951 + 26,1%
Oktober 509 + 176,6% 2 460 + 42,1%
November 594 + 301,4% 3 054 + 62,5%
December 901 + 374,2% 3 955 + 91,2%

Siffrorna, uppdelade på serier, är också intressanta. Från DS 7 förra året revideras var, 1834 nya bilar kom på vägen. Den nya DS 4 (som också har blogginterna fans) rapporterade 1.140 3 exemplar, de enda rent elektriskt tillgängliga DS 863 XNUMX-fordonen.

DS 9 är och kommer att förbli exklusiv

Exklusivt, vilket var att vänta, var fallet med DS 9. Den stora DS, det smakfullt designade flaggskeppet för det parisiska bilmärket, kom ut på marknaden 2022 med 118 enheter.

Utsikterna för 2023 är ganska goda vad gäller fortsatt utveckling. Från den 16 januari kommer DS Automobiles att starta en TV-kampanj för DS 7 i Tyskland och i februari nya DS 3 hos återförsäljarna. Det är ganska bra (redan sett i naturen) och med små retuscher och tekniska innovationer ser den mer mogen och värdefull ut än DS 3 Crossback, den tidigare modellen.

Registreringssiffrorna för 2022 var en liten tillbakablick för mig. För DS Automobiles är nu i stort sett där Saab Automobile ville vara i Tyskland 2011. 3.955 4.060 enheter, mot planerat och nådde aldrig 2012 4.454 stycken. För XNUMX ville Saab sälja XNUMX XNUMX nya bilar här. Varje satsning på att DS Automobile kommer att knäcka detta märke med parisisk nonchalans.

Med data från KBA och media från DS Automobiles

3 tankar om “DS Automobiles 2022 med rekordresultat i Tyskland"

 • blank

  Märket är fortfarande ungt, modellerna är ännu yngre. Och de är en spin-off från märket dubbel chevron...

  Borde vi inte vara försiktiga med siffrorna, varför är det dubbelt motiverat? Är inte varje DS också en dubbel vinkel mindre sedan DS blev ett eget märke från en utrustningslinje?

  Finns det inte stamkunder som nu står för den snabba tillväxten av DS? Men i princip är de inte bara omplacerade inom gruppen?

  Kan det vara så att detta "bokningstrick" antyder en ledningsframgångssaga som inte håller vid en närmare granskning?

  Det är bara en tanke. Men matematiskt skulle det vara lätt möjligt att kannibalisera varumärket med den dubbla vinkeln lite genom spin-offen och att skriva om detta beslut oberoende av det totala resultatet under radarn med hjälp av registreringsstatistik och tillväxttakt för DS som en personlig framgångssaga för de ansvariga.

  Ett nytt varumärke har vanligtvis varken fans eller en enda stamkund. De måste först mödosamt vinnas och övertygas. Inte så lätt att mata dem. Med DS är allt annorlunda. Varje Citroënist vet att han får sin nästa överdubbla vinkel där ...

  Det enda vettiga kriteriet för att utvärdera ledningens beslut att spin off är att ärligt och öppet jämföra den kanibalism som utan tvekan äger rum på Doppelwinkel med DS prestationer.

  Jag saknar siffrorna. För tillfället är jag varken övertygad om meningen eller nonsensen i denna spin-off. Jag är dock fast övertygad om att de ansvariga kommer att göra sitt bästa för att framställa dem som meningsfulla och framgångsrika. Ja, vad mer?

  Varje enskild nyregistrering som kan bokas under DS istället för Citroën är välkommen. Summan av kardemumman är att det inte tillför gruppen någonting, men för ledningen, deras bonusar och personliga förmögenhet är mottagandet av spin-off en mycket stor fråga.

  Svara
  • blank

   Jag misstänker också att det först bara är ett sifferspel, men jag är inte så övertygad om att det inte kommer att göra något för företaget. Baktanken torde ha varit att DS-bilar skulle placeras högre än Citroën. Prissättningen kommer att vara densamma, och om det görs bra, är resultatet mer vinst, även om det totala antalet artiklar förblir detsamma.
   Du kan se om det gjordes bra om tre till sex år när PSA inte längre vet vad de ska göra med pengarna... 🙂

   Svara
 • blank

  Jag måste erkänna att jag är spänd på att se hur framtiden för DS kommer att se ut. Små leverantörer har det svårare idag än i Saabs dagar, även om de är inbäddade i ett stort företag.

  I vårt område slår allt fler Aiways, Lynk & Co, Polestar och MG ut på gatorna. Kinabilarna attackerar, det är allt, men absolut inte bekväma. Kommer DS att överleva där?

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt