Ganska galet - en väldigt speciell Saab 96 V4

Nästan ingenting är original på denna Saab 96 V4. Men han är ganska galen och sprider gott humör. Det är inte ett objekt för förespråkare av ren, originell undervisning. Men alla andra kanske gillar det. Var börjar vi? Det bästa man kan göra är med lacken som har en signaleffekt. Tyvärr kommer den inte från Saab, utan från Porsche-lackkrukan från Zuffenhausen.

Det röda är klassiskt, har nästan 45 års tradition hos Porsche och började 1974 med 911. Färgen "Väktare Röd" finns också i den nuvarande Porsche 911 (992) att ha. Den röda passar Saab 96 lika bra som vilken 911 som helst, kanske ännu bättre. Men ursprungligen var 96:an i gult (Gul gul) målade. Beroende på personliga preferenser var det ännu mer attraktivt. Låt oss se vad som har ändrats. Det är ganska mycket. Men se upp, det övergripande paketet visar sig vara ganska aptitretande!

Saab 96 V4 (1972)
Saab 96 V4 (1972)

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.