Min sportiga frestelse från Nippon - Nissan Z (2023)

I min biltidslinje finns det några tyska, många europeiska, mestadels svenska bilar. Men det finns också exakt två japaner. Det skulle finnas en Mazda RX 7 Wankel (SA22C) och en Datsun (inte Nissan) Sunny Coupe (B310). Den röda Sunny Coupe ersatte min Austin Mini 1275, som tidigare gått upp i rök och eld.

Det var länge sedan, jag var fortfarande väldigt ung, men Nissan-handlaren hade en Datsun 260Z bredvid den röda Sunny Coupe. Det, och dess efterföljare, 280 ZX, tilltalade mig. Bara mitt ungdomliga kontosaldo förde mig tillbaka till verkligheten. 260Z var jättebra. Men Sunny Coupe var inom budget. Så Z-bilen var klar. Jag var inte intresserad av vad som senare kom från Nissan. Till idag. Med Nissan Z (2023) kommer frestelsen och minnet tillbaka.

Det här är första gången jag skriver om en japansk bil. Åh kära, kommer nu den ena eller andra läsaren att säga. Vad förväntar han sig av oss igen? Men oroa dig inte. Det kommer inte att fungera, som jag kommer att få reda på.

Datsun 240Z och Nissan Z (2023)
Datsun 240Z och Nissan Z (2023)

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt