Den oändliga leveranstiden för Citroën C3 Aircross

Väntan på vår Citroën stadsbil verkar vara en aldrig sinande historia. C3 Aircross, som beställdes i januari, var tänkt att levereras i augusti. Leveransdatumet var icke bindande, det hölls inte, vilket inte kom som någon överraskning. Stellantis-kontoret i Neu Isenburg lovade november som nytt datum. Naturligtvis med reservationer.

Men även detta datum är nu föråldrat. Förhoppningar finns nu på december, men de är vaga. Det är svårt att tro, men Stellantis eller Citroën-organisationen bär inte skulden för eländet. Rötterna finns någon annanstans. Det är vår tids kriser som är ansvariga för problemet.

Citroën C3 Aircross - oändlig leveranstid
Citroën C3 Aircross – oändlig leveranstid

Effekten av vår tids kriser

De goda nyheterna till att börja med. Av Citroen C3 Aircross är producerat. Individuellt konfigurerad, precis som beställd, och den lämnade fabriken i Marocko. Under tiden har han anlänt till Bremerhaven för några veckor sedan. Där är han. Och står och står.

Hamnen i Bremerhaven, Europas fjärde största bilnav, verkar vara bilindustrins mardröm. Som CNBC rapporterar att fordon från Tesla, BMW, Volvo, Stellantis och Renault sitter fast där. Ingenting kommer in, ingenting exporteras. För få förare möter för många fordon och containrar. Vilket bara är en del av problemet. Militär verksamhet, officiellt utsedd av "den Übung” talas i hamnområdet, ta upp kapacitet och utrymme.

Lägg till det bristen på lastutrymme, resultatet av överdriven skrotning av fartyg under det första året av COVID-19, rapporterar CNBC. Operatören av omlastningsstället, rederiet Wallenius Wilhelmsen, arbetar rakt ut för att få problemen under kontroll.

Enligt Stellantis-filialen i Neu Isenburg väntar den på cirka 500 beställda fordon som för närvarande är "strandade" i Bremerhaven.

Snabbt depåstopp i Frankfurt för att byta däck
Snabbt depåstopp i Frankfurt för att byta däck

Vi improviserar bort den oändliga leveranstiden

Den oändliga leveranstiden för Citroën C3 Aircross kan ses som en sidoskada från den rådande allmänna politiska situationen och de många kriserna. Vad kunder gör som väntat i månader och som har fått lämna tillbaka sitt leasade fordon är en öppen fråga.

Som tur är fortsätter vi att improvisera med Saab 9-3 OG Aero Hirsch. Den ska gå tillbaka till hangaren på vintern, men utrymmet som reserverats för det kommer förmodligen att förbli tomt tills vidare. Snödäcken hämtades från hyllorna efter att jag ställde dem där, och trodde naivt att jag inte behövde dem.

Nu rullar Saaben i vardagsdrift även vintertid. Han har det bra, uppvärmda säten och värme är jättebra, men förlåt för den gamla plåten. För i motsats till 9000, som även kör vintertid, är kroppen på 9-3 OG inte särskilt motståndskraftig mot rost.

10 tankar om “Den oändliga leveranstiden för Citroën C3 Aircross"

 • blank

  Så vitt bekant tillverkas C3 Aircross i Spanien (Zaragoza).

  Svara
  • blank

   Självklart har du rätt. Mitt fel!

   Svara
 • blank

  Det är en vild historia...

  Militära aktiviteter i Bremerhaven och en Citroën C3 fångad i det inofficiella restriktionsområdet?
  Jag kan inte lista ut det.

  Men ja, eller snarare nej, att avbryta beställningen skulle inte vara effektivt. Det skulle vara som att svänga ur en kö för att protestera över längden och gå tillbaka i kö...

  Under tiden önskar jag 9-3:an mycket nöje med sin löpning och lite salt eller klyft under tassarna.

  Svara
  • blank

   Jag kan hjälpa dig. Hamnen är navet när USA flyttar eller drar tillbaka trupper till Europa. Tåget fortsätter sedan, tidigare till Bayern. Idag till Polen eller Baltikum.

   Svara
   • blank

    Tack, det är vettigt. Ännu en anledning att inte parkera i kapacitet och utrymme där. I Stoltenberg har du en stark allierad för snabb leverans av den blockerade C3:an 😉

    Svara
 • blank

  Ska jag hämta och överföra C3? Jag reser mycket mellan norr och söder för tillfället

  Svara
  • blank

   Ingen kommer till platsen. Neu Isenburg har redan försökt få tag i bilar, det fungerar inte. Fortfarande bra idé.

   Svara
 • blank

  A ha! Jag undrade redan var Citroën hade tagit vägen. Så han står. Det är ganska irriterande. Är en avbokning ett alternativ?

  Svara
  • blank

   Alternativet skulle kanske kunna dras. Men skulle det vara effektivt?

   Svara
   • blank

    Det är rätt. Att avbryta på hemsträckan vore säkert fel.

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt