Nya DS 3 – Parisisk haute couture för metropolen

Från bilblogg till haute couture, vilken balansgång. Den nya DS 3 gör det möjligt. Vissa dagar handlar det inte bara om motorer och drivningar. Undantagsvis handlar det också om mode och färg. DS Automobiles har nyligen reviderat DS 3, som helt klart har gjort den minsta modellen av det galliska huvudstadsmärket gott. Den nya DS 3, som likt den stora DS 7 nu klarar sig utan tillägg av Crossback, är synbart mer mogen. DS är dock särskilt stolta över en ny färg, vars utveckling sägs ha tagit år.

Men det är inte allt. DS 3 E-Tense imponerar med fakta som man inte nödvändigtvis hade förväntat sig av en haute couture-skönhet.

Den elektriska E-Tense-versionen bygger på teknik från Formel E
Den elektriska E-Tense-versionen bygger på teknik från Formel E

Diva Red för DS 3

Det är anmärkningsvärt annorlunda när ett bilmärke tar sig friheten att i pressmeddelandet begrunda en ny karossfärg länge. Inte först om det större batteriet som den elektriska DS 3 E-Tense har, inte heller om den nya elmotorn.

Historien: 2013 introducerade DS Automobiles konceptbilen "DS Wild Rubis" under Shanghai Motor Show. Själva bilen är sedan länge bortglömd, men den röda nyansen lämnade intryck.

Å ena sidan med kineserna som förknippar rött med tur, å andra sidan med själva DS. Det rika, iögonfallande och dessutom genomarbetade röda borde komma i serieproduktion. Faktum är att konceptbilen målades två gånger med 11 lager färg för att få en djup effekt.

Det var inte ett riktigt perspektiv för serieproduktion.

DS 3 i distinkt divaröd
DS 3 i distinkt divaröd

Många år och påstås ha mer än 40 försök senare presenterar Colours, Materials & Finishes-teamet på DS nu Diva Red. En mycket djup, fantastisk röd exklusiv för DS och baserad på de senaste teknikerna. Rubiner, kanderade äpplen och kryddade körsbär gav inspiration, säger DS.

Poesi inom bilkonstruktion. Så avkopplande annorlunda.

Behöver du veta? Inte riktigt. Men det är allt, haute couturevärlden.

Nya DS 3, som delvis ärvde det vuxna ansiktet från nya DS 7, är parisisk haute couture för den som vill resa vackrare i kompaktklassen. Den som uppskattar design och utvalda material och är beredd att gräva lite mer generöst i fickan har kommit till sin destination.

DS 3 är designstycket bortom mainstream, den fyller en liten nisch. Tekniken har reviderats, 400 kilometer är nu möjliga elektriskt enligt WLTP, och motoreffekten har ökat till 115 kW. Förbränningsmotorer finns fortfarande tillgängliga, även en dieselmotor, DS Automobiles (fortfarande) ger kunden valet.

Haute couture i interiören av nya DS 3
Haute couture i interiören av nya DS 3

Det finns allt ombord som även finns i större fordonsklasser. Förutom utvalda material finns en head-up-display, en 360-graderskamera, ny underhållning och otaliga digitala assistenter som tillval. DS 3 är helt nätverksansluten, många funktioner är tillgängliga via "MyDS app"kontrollerbar.

Europeisk teknik i DS 3

Tekniska fakta kan dock vara viktigare än design och beläggningar, bortom det chica med haute couture. Den rent elektriska versionen av den fina, lilla DS kommer med. Tekniken är europeisk, inte asiatisk. Den nya hybridelektriska synkronmotorn är monterad i Trémery-Metz. Erfarenheterna från att vara involverade i Formel E flödade in i dess utveckling.Motorn levererar en effekt på 115 kW (156 hk) och ett vridmoment på 260 Nm vid en spänning på 400 volt.

Det nya batteriet, tillverkat vid Poissy-fabriken, har en högre energitäthet och en kompakt design. Den erbjuder 54 kWh (50,8 kWh användbar), har vätskecirkulation termisk kontroll och en värmepump som möjliggör snabbladdning, ökad räckvidd och längre livslängd.

Den inbyggda laddaren ger 100 kW i DC (0 till 80 % på 25 minuter) och 11 kW i AC (0 till 100 % på 5 timmar).

DS 3 E-Tense - den elektriska versionen
DS 3 E-Tense - den elektriska versionen

DS 3 kör ovanligt effektivt. DS Automobile specificerar 12,6 kWh/100 km i WLTP-cykeln, och en räckvidd på 500 kilometer borde till och med vara möjlig i stadstrafik.

När haute couture möter teknik och effektivitet, då har det förstås sitt pris. vem i Konfigurator spelar, tar det DS 3 E-Tense, som det elektriska alternativet kallas, till €50.000 XNUMX och mer utan problem.

Dyr? C'est la vie, det är livet. Parisisk haute couture har aldrig varit billigt.

Med mediamaterial från DS Automobiles

3 tankar om “Nya DS 3 – Parisisk haute couture för metropolen"

 • blank

  Låter bra och visar återigen Citroëns självständiga tänkande från andra märkens väg ...

  Elmotorns prestandadata förefaller mig förvånansvärt sparsam för ett fordon för köpare med höga krav - speciellt vridmomentet, som kan skalas upp nästan godtyckligt med elmotorer. Fyra siffror är det nya normala...

  Det är därför andra tillverkare inte motstår frestelsen att fresta sina köpare med vridmoment och acceleration, att övertyga dem om elektromobilitet med ibland absurda köregenskaper...

  De var och är fortfarande delvis helt skamlösa kulor för en skamlös kundkrets, som köptes och köps under sken av CO2-neutralitet, främst på grund av ökad körprestanda. Skönt att det finns ett annat sätt...

  Och jag är säker på att körprestandan fortfarande är tillräcklig. Man får aldrig glömma att vridmomentet för en elmotor är konstant över hela varvtalsområdet och är omedelbart tillgängligt från första varvet och från stående start.

  Ingen förbränningsmotor med liknande prestanda kan ändå hänga med i trafikljuset och lite blygsamhet och resursbesparing är bra för elbilarna om de inte vill misskreditera sig själva och sina förare ytterligare...

  Svara
 • blank

  Hmmm ... jag har undrat i "några eller till och med många månader" om någon här har en "soft spot" för knäppa fransmän!?

  Tja ... vare sig "quirky svenskar" eller "quirky fransmän" .... individ förblir individuell! 🙂
  (och en sådan SAABoën-blogg är också något fint!!!!)

  Svara
 • blank

  Läste precis och tittade på videon. Den djärva röda påminner mig om den svenska Turbo Coupe som sitter i mitt garage och vilar till våren. Allt kommer tillbaka, suger!

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt