Tålamod? Nyheter från Citroëns nya bilorder!

Nybilsbranschen har blivit svår. Inte bara när det kommer till Citroën. Även Saab-verkstäder som säljer nya bilar från andra märken klagar på långsamma leveranser. Det sipprar i bästa fall, och branschen är milsvida från ett konstant inflöde för tillfället. Hur är det med vår nya bilorder från Citroën? Augusti 2022 meddelades som leveransdatum utan förpliktelser under våren. Nu anmälde hon Stellantis gren i Neu-Isenburg.

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross

Nyheten var naturligtvis inte bra. Jag väntade mig det, även om det fanns en strimma av hopp om en rimligt planerad leverans. Nu finns ett nytt beräknat datum. Vår stadsbil är tänkt att komma i november, men det är förstås inte heller 100% säkert.

Trots allt, och det är positivt, tar vår kontaktperson i Neu-Isenburg hand om det. Utan att fråga, av egen kraft, och vi har status som en normal kund där. Bloggen är (förmodligen) fortfarande okänd. Så i det avseendet är tummen fortfarande upp, servicen är bra.

Och nu då? Vi väntar på dem beställa, men överväg alternativ. Som tur är är vi på väg utan press, den gamla Saaben gör sitt jobb på ett tillförlitligt sätt, och om de ändå står stilla är det ofrivilligt och på grund av force majeure (rapport följer).

Nya bilar tillgängliga omgående

Ändå är frågan hur vi kommer att reagera om november sätts som leveransdatum. Den kinesiska elbilssäljaren några ställen längre skulle kunna leverera. Pålitlig, fortfarande i år. Men Kina? Ärliga? Då snarare en gammal svensk förbränningsmotor med turbo.

Dessutom ville vi i princip ha en bil från märket med den dubbla vinkeln. Helt enkelt för att vi gillar varumärket och dess historia.

Kanske finns det fortfarande ett alternativ. Citroën har en onlineförsäljning med omedelbart tillgängliga fordon. Det finns också mitt i alla tillgänglighetskriser. Inklusive en C3 Aircross. I fel färg dock, alltså bortom svart, men med önskat taklucka.

En sak är säker, att köpa en ny bil kan vara svårt om du har varit van vid omedelbar tillgänglighet i decennier. Det är nästan som våra svenska gamla bilar och det långa sökandet efter en specialmodell i tillvalsutrustningen. Nu är det likadant när man köper en ny bil. Men vi är tränade i tålamod.

Med bilder från Citroën Communication

5 tankar om “Tålamod? Nyheter från Citroëns nya bilorder!"

 • blank

  Jag hade kanske rekommenderat att byta till en år gammal bil. Men de finns ännu inte som ansiktslyftmodeller.

  Svara
  • blank

   Jag har ingen aning om hur det är med Zitron. Men årgamla bilar är i allmänhet lika sällsynta som nya bilar. DDR 2.0 eller något.

   Svara
 • blank

  Du kan avbryta om det tar för lång tid. Frågan är bara vad som skulle vara ett alternativ? Alfa Romeo kanske? Tonen skulle vara fin 🙂

  Svara
  • blank

   Tonalen är åtminstone visuellt stor. Men är han en Alfa? En läsare här beställde en. Låt oss se vad han har att säga om det.

   Svara
 • blank

  Det är samma sak på vårt företag. Ingen tjänstebil där leveransdatum inte skjuts upp. Åtminstone tar bilhandlaren hand om dig, vår avsändare är regelbundet utan vatten. Han måste fråga sig själv dejterna tillsammans.

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.