Boka Saab Festival Pass online nu!

Veckorna till den stora Saabfestivalen i Trollhättan går snabbt. Den 10-12 juni firar Saabs bilavdelning sin 75-årsdag. Saab Festival Pass kan nu bokas online. Och det planerade programmet för festivalen finns också tillgängligt. Den enda frågan som återstår är: Är hotell och färjeförbindelser redan bokade?

Saab Festival

Boka Saab Festival Pass online

För hotellrummen i och runt Trollhättan ser inte särskilt påkostade ut. Regionen är nästan fullbokad och förbereder sig för anstormningen av fans. För festivalen är turisthöjdpunkten under försäsongen. Biljetten, som ger fritt inträde till museet under festivalens 3 dagar, är nu tillgänglig nätet bokningsbart. Det kostar 350 sekunder, motsvarande €34,00.

Självklart kan du även besöka festivalen utan biljett, frågan ställs gång på gång. Och du kan även köpa din biljett på plats under festivaldagarna. Men, festivalpasset är en del av intäkterna som går direkt in i Saabmuseets kassa. Det är faktiskt ett måste för alla Saab-fans, eftersom pengarna är väl investerade där, eftersom underhållet av museet och den historiska Saab-samlingen är en dyr affär.

Nu har den det också festivalprogram tagit form. En "Saabmässa" i Innovatumhalle, alldeles intill museet, fungerar som utställnings- och försäljningslokal för de företag som handlar med Saabs reservdelar och tillbehör. "Saabmässan" ersätter därmed den legendariska reservdelsförsäljningen på industriområdet, som troligen inte kommer att finnas. Det meddelades inte om entrén till Innovatumhalle är gratis för besökare eller om festivalpasset krävs.

Säkert är också att det kommer att vara mycket trångt runt museet dessa dagar. På grund av de nya byggnaderna av Innovatum finns det mindre plats för parkering än vid tidigare festivaler. Parkering, sorterad efter serie, är ett minne blott.

Av denna anledning försvinner "Concours de Elegance", som traditionellt hedrade de bästa fordonen. Museet som arrangör utlovar andra utmärkelser för de vackraste fordonen.

3 tankar om “Boka Saab Festival Pass online nu!"

 • blank

  En hedersfråga, alla som deltar i festivalen har festivalpass.
  Naturligtvis är 35 euro inte precis lite, men när jag tänker på kostnaderna för hemresan, runt 1600 km enkel resa plus färjan, så har dessa 70 euro säkert fortfarande plats i budgeten. (Eller ska jag fråga den federala finansministern hur det fungerar med att spendera pengar 😉

 • blank

  Vi kommer för två i 9-3 SC. Jag utökade lite och ordnade en trevlig semester i Sverige runt det. Jag ser fram emot resan utåt i Skåne-Jet från Mukran!

  • blank

   Ha det så kul i Trollhättan! !

   Överfarten flyger förbi, är kort, bekväm och dessutom väldigt steril - det är bara en "jet" och en katamaran ...

   Måste man gilla det så? Personligen föredrar jag öppna akter- och sidodäck och ett räcke, på ett vackert fartyg är korsningar alltid för korta snarare än för långa...

   Mitt favoritfartyg mellan D och S (kanske för alltid) var det gamla Skåne. Min favoritövergång var stormig, järnvägsvagnar, lastbilar och personbilar säkrades, ankomsten till Trelleborg blev försenad. I vågdalar smällde vatten över fören och rann över restaurangens främre fönster. I det öppna passagerarområdet (från midskepps till akter) höll sig ingen torr och njöt av sjöfarten, havet, doften av havet och vinden utanför en stund. Sprayen var överallt och det var bara underbart. Jag hade velat köra så här i flera dagar 😉

Kommentarer är stängda.