Nu väntar vi på nya bilar (från Citroën och Saab)

De senaste dagarna har det hänt mycket med oss ​​när det gäller bilar. Två fordon lämnade oss. Vår Citroën Berlingo är ett minne blott, liksom mitt tyska premiummärke. Även om tjänstebilens adoption förblev en känslolös berättelse, liksom bilen själv, saknar vi den franska komfortkonstnären. Vi saknar Berlingo och nu väntar vi på nya bilar. Begreppet ny bil kräver en särskild definition.

Den spanska Saab nya bilen och den extravaganta Saab 9000
Den spanska Saab nya bilen och den extravaganta Saab 9000

Nya bilar definierade Saabs sätt

De senaste dagarna har vi plockat isär Saab 9-5, vårt upcyclingprojekt. En helgverkstad i verkstaden, det är då du lär känna din nya bil. 9-5, mycket öm 22 år gammal, förtjänar titeln ny bil. Ingen rost, alla skruvar från fabrik. Detta gör arbetet med bilen enklare och gör processerna fantastiskt snabba. En omständighet som inte längre förekommer alltför ofta på Saab-lagret.

Erfarenhet talar starkt för spanska bilar, eftersom Lizi hittar dem gång på gång och distribuerar dem till Tyskland och Österrike i små doser. För med alla nya Saab-förvärv de senaste åren har det mesta av budgeten gått till karossbyggen. Du räddar dig med en (väl vald) spansk bil.

Projektet är nu på väg att slutföras. Den här veckan går hårdvaruverkstaden online. En ny intercooler, vattenkylare och tryckrör och slangar, ingen liten operation. Justera delarna oss do88 levereras? Och kan vi komma på något annat för att ytterligare optimera aeron spontant och för lite pengar?

Vi har faktiskt en genialisk idé och tar tag i Saab-hyllan för att göra motoroptimering med liten ansträngning och helt lagligt.

Helgens workshop kommer att gå online under den nya veckan. Spännande - måste läsas! Därefter följer den nya underhållningen med DAB+-radio, navigation och backkamera samt USB-gränssnitt i Saaben.

Tröstkonstnär Citroën Berlingo – vi saknar honom
Tröstkonstnär Citroën Berlingo – vi saknar honom

Ny Citroën bil

Det är lite annorlunda med märket Citroën. Vi saknar faktiskt Berlingo efter 50.000 3 kilometer och XNUMX år. Det var en ovanligt inspirerande bil; i en klass där det är ganska lite tristess med fordon som VW Caddy. Jag ska berätta en sammanfattning av åren med den rimliga och ändå okonventionella familjedrömmen från Frankrike snart.

Familjen gillade i alla fall Citroënen så mycket att man, tvärtemot alla avsikter, beställde en ny bil. Nu som efterträdare, en liten Citroën för staden, för våra transportuppgifter har stadigt krympt de senaste åren, och egentligen var Berlingo nästan lite överdimensionerad på slutet.

Bara med nya bilar är det en sådan sak. Ett halvt års leveranstid (ungefär), det får man leva med i nuläget. Och även denna information är utan garanti. Men Citroën-filialen i Neu-Isenburg, som nu bär namnet Stellantis & du att bära ger oss lite hopp.

Lyckligtvis är leveranstiderna inget problem för oss. Flottan är (äntligen igen) 100% Saab, och Saab 9-3 OG Aero är återigen i kontinuerlig drift, vilket svensken märkbart gillar. Han tycker om att klocka upp kilometer och vi tycker också om att köra Trollhättan Turbo. Själv kör jag dock i första hand runt med den gamla goda 9000:an (Anna Projekt) tills upcyclingen av 9-5:an är klar.

Som tur är för mina nerver kommer det inte att hålla i sig mycket längre. För den extravaganta Saab 9000 Lady anar kanske bytet och den annalkande förtidspensioneringen. Hon utnyttjar situationen skoningslöst och ser till att jag inte blir uttråkad.

Nu längtar jag i alla fall allvarligt efter min nya Saab-bil.

7 tankar om “Nu väntar vi på nya bilar (från Citroën och Saab)"

 • blank

  Vi har alltid haft goda erfarenheter av Citroen. Tyvärr stängde det lokala företaget av åldersskäl och vi har inte köpt någon Citroen sedan dess. När jag tänker efter är det faktiskt synd.

 • blank

  Förhoppningsvis inte alltid "kolla motorn"... det kan vara ganska irriterande 🙁 .
  Speciellt om SAAB bara fortsätter att springa och springa...
  Jag ser fram emot den kommande SAAB-veckdosen ...
  Hälsning

  • blank

   Kanske gasspjället...

   Det finns en sorts återställning för detta. Rensa felkoden och flytta den yttre mekaniken enligt anvisningarna. Check Engine förblir sedan avstängd efter start, sensorerna och mekaniken kalibreras igen. Gjorde det en gång, hittade felkod och behandling på nätet.

 • blank

  Tröstkonstnärer och transportörer? är det här tillsammans Tom? Jag är exalterad!

  • blank

   Det gör den, du måste ha kört Berlingo. En typisk Citroën.

 • blank

  Jag känner också till frågan om rymden från min bror, han har tre barn. Efter en del tester var Berlingo och Peugeot Partner de bästa valen. De är båda så breda att tre barnstolar får plats bredvid varandra. Och två barnvagnar passar även bak. De är också tillräckligt bekväma och robusta. De tre barnstolarna passade inte in i min Citroën C5 Tourer på den tiden. Max två. Och barnen sa att min bil var "tät"; visst, jämfört med Berlingo....

  Men för färre än tre barn kan du åka i en kombi eller till och med en limousine. "Då" hade mina föräldrar en 1977 Opel Ascona med en notchback för familjen på fyra. Allt gick in där. Varvid... barnvagnarna på den tiden hade bättre platsanvändning, enligt mig.

 • blank

  Jag ser fram emot workshopen! Och berätta gärna något om att köpa en ny bil från Citroen. Vi är i beslutsfasen för avkomman – inte så lätt!

Kommentarer är stängda.