Evergrande Auto-aktier har tagits ur handel

Aktierna i Evergrande Auto (HK 0708) och Evergrande moderbolag (HK 3333) och andra dotterbolag togs bort från Hong Kong-börsen i morse. Det fanns ingen förklaring till orsakerna. Investerare och fordringsägare förväntar sig försäljning av ytterligare Evergrande-tillgångar som en del av omstruktureringen. Evergrande sägs ha skulder på över 300 miljarder USD.

Hengchi 5LX
Hengchi 5LX

Evergrande Auto fick den för bara några dagar sedan tillstånd till försäljning och produktion av Hengchi 5th LX. Produktionen vid fabriken i Tianjin är redan igång och kunderna kan förbeställa den helelektriska SUV:n. Evergrande Auto Shops finns redan i Peking, Shanghai och Tianjin. Leveranser av Hengchi 5 LX är planerade att börja i april.

Faktum är att Evergrande Auto förväntar sig endast små kvantiteter internt för 2022. Orsaken är bolagets begränsade handlingsförmåga på grund av dess strama likviditet. Situationen förväntas inte förbättras märkbart förrän 2023.

På söndagen rapporterade lokala medier om den kommande försäljningen av Evergrandes 30-procentiga andel i ett fastighetsbolag till Avic Trust Co.Ltd. för en hemlig summa.

I Trollhättan är NEVS AB ett annat Evergrande-innehav till salu. Ägarbytet väntas i vår. Det finns inga nyheter om detta ännu. Faktum är att företaget fortsätter att skriva i vacker kontinuitet nya jobb slutet. Listan över erbjudanden är relativt omfattande.