Program för Saabfestivalen i Sverige 2022 (preliminärt)

Saabmuseet har som arrangör av festivalen publicerat det preliminära programmet. Kultmärket från Trollhättan fyllde 75 år i år, är inte det anledning att fira? Programmet är fortfarande rudimentärt och kanske saknar du gamla dagar. Då, när Erik Carlsson stod på scen vid över 80 års ålder och glädde publiken som underhållare. Tyvärr har märket inte alltför många ambassadörer av Erik Carlssons kaliber. Han är försvunnen.

Team Tidö på Saabfestivalen 2013
Team Tidö på Saabfestivalen 2013

Vilket inte borde hindra någon från att bege sig till Trollhättan i juni och festa i Saabs hemstad. Festivalen är ett utmärkt tillfälle att träffa fans och likasinnade från många länder. Som alltid är museet navet för alla aktiviteter och nuförtiden Saab-galaxens obestridda nav. Det följande Programpunkter är fixade än så länge.

10. juni

Saabmuseet är öppet 10-18.00. Flera seminarier och föreläsningar kommer att äga rum under dagen, detaljer meddelas senare. Att delta i seminarierna kan vara mycket spännande, med tidigare Saab-designers och utvecklingsingenjörer som rapporterar spännande fakta från varumärkets historia.

Förstahandshistoria – som man ivrigt tar till sig som Saab-fan.

2013 - sista framträdande av Erik Carlsson. Sedan dess har han varit försvunnen.
2013 – Sista framträdande av Erik Carlsson. Sedan dess har han varit försvunnen.

11. juni

Museet är öppet igen från 10:18.00 till 100:XNUMX och erbjuder ytterligare seminarier. Den här dagen tillhör Innovatum-området runt museet enbart varumärket Saab. Så många Saab på ett ställe, det kommer att finnas flera XNUMX, du hittar dem inte någon annanstans.

På kvällen blir det parad med original Saab (!) och alla Saab 92:or närvarande på plats i riktning mot centrum. Detaljer följer.

12. juni

Museet är öppet igen, det verkar inte finnas något program eller seminarier. Istället skiftar handlingen till Kinnekulle ring, där fansen kan låta sin Saab flyga. Svenska Saabklubbarna brukar ta hand om besökarna på ringen.

Carlsson i tunnan, inte på taket. Det fanns det också.
Carlsson i tunnan, inte på taket. Det fanns det också.

Vad saknas i programmet och kan fortfarande komma?

På grund av den speciella situationen kring NEVS är det oklart om företaget kommer att öppna de heliga hallarna för fansen. Hittills har företaget aldrig blivit besviken i detta avseende. Det är möjligt att ett sådant beslut fattas först i sista minuten.

Erfarna festivalbesökare kommer säkert att sakna den legendariska reservdelsförsäljningen på torsdag och fredag. Det kan inte helt uteslutas att något i denna riktning skulle kunna ske. Men satsa inte på det.

Den legendariska Saab-middagen på lördagskvällen kommer säkert att missas. Det verkar inte bli någon middag utan Erik Carlsson, som var en stor underhållare. Det är (tyvärr) osannolikt att det fortfarande kommer att dyka upp i programmet.

Man tänkte på “Program för Saabfestivalen i Sverige 2022 (preliminärt)"

  • blank

    Jag är glad att jag fick vara med i Trollhättan 2013. Min son och jag kommer alltid att minnas det. Det var fantastiska och intressanta dagar. Jag hade till och med ett personligt samtal med Erik Carlsson och fick en dedikation av herr Saab. Trollhättan är också värt en resa. Omvägar in i det omgivande området hade berikat vistelsen

Kommentarer är stängda.