Evergrande Auto (Hengchi) planerar att börja sälja under andra kvartalet

Evergrande Auto har ännu inte kunnat förverkliga de ambitiösa planerna att lansera det nya bilmärket Hengchi. Men åtminstone Hengchi 5 LX är en helt elektrisk suv. Godkännandena för försäljning och produktion ska ha beviljats ​​och Evergrande Auto förbereder sig nu för att starta försäljningsaktiviteter. Varumärket verkar i ett mycket konkurrensutsatt marknadssegment och framgången är inte på något sätt säker. Samtidigt i Trollhättan blir listan över lediga jobb allt längre. Det svenska dotterbolaget Evergrande strävar efter att slutföra pågående projekt.

Hengchi 5LX
Hengchi 5LX

Hengchi 5 LX på marknaden under Q2

Nikkei Asien var det första mediet som rapporterade att de nödvändiga tillstånden för försäljning av Hengchi 5 LX nu finns tillgängliga. Det hade redan på förhand läckt ut att Evergrande Auto skulle ta ombord säljare och ämna börja på den kinesiska marknaden under andra kvartalet. Inledningsvis kommer varumärket Hengchi att finnas i endast 2 större kinesiska städer, inklusive Peking. Den officiella lanseringen är planerad till april.

Hengchi 5 LX kommer förmodligen att vara den enda modellen som syns i utställningslokalerna tills vidare. Licenser för konstruktion eller försäljning av andra fordon har ännu inte beviljats. Faktum är att Evergrande Autos marknadslansering skulle vara något av ett kinesiskt mirakel om den verkligen lyckas. Bolaget är hårt drabbat och eventuell ytterligare finansiering är osäker. De ambitiösa planerna på att erövra marknaden med ett drygt dussin nya fordon och att "jaga" Tesla är bortkastade.

Beroende av politiska beslutsfattare

I verkligheten är Evergrande Auto märkt som Hengchi beroende från den kinesiska administrationens och provinsförvaltningens gunst. Tjänstemän och kommissioner beslutar om tilldelning av medel, entreprenörsfriheterna, om de överhuvudtaget finns, kommer sannolikt att vara ytterst begränsade. Om man ser objektivt på situationen har Kina för många nya bilmärken och skulle inte ta med ytterligare ett med Hengchi-namnet. Att hon ändå får börja kan kanske förstås som ett politiskt beslut.

Om du kommer att hitta Hengchi 5 LX i den översta tredjedelen av försäljningssiffrorna under de närmaste månaderna kan vara en spännande satsning. Eftersom Evergrande Group förlitar sig på konkurrenskraftiga priser för komplett utrustning och begränsade alternativ för individualisering. Beräkningen skulle kunna fungera om kvaliteten på produkterna från den ursprungliga NEVS-fabriken i Tianjin är rätt. Det som talar emot är begränsningen av de ekonomiska möjligheterna, som inte kunde tillåta större kvantiteter.

Börsen ser det likadant och utvecklar ingen fantasi här. Värdet på Evergrande-Auto-aktien (HK 0708) försvagas, en avgång till nya höjder är inte inom räckhåll.

PONS och Sango

Under tiden har Lista antalet lediga jobb hos Evergrande dotterbolag NEVS blir mer och mer omfattande. Om man inte visste bättre skulle man kunna anta att ett företag kommer att bygga autonoma elbilar här. Självklart ska PONS-systemet, mjukvara för det autonoma mobilitetssystemet NEVS, mogna. Även på det Sango Projekt, robottaxi - som ska köra genom Stockholm från 2023, är under arbete.

Försäljningen av NEVS till nya investerare ska fortfarande främjas, rapporterar svenska presskretsar. Nya detaljer meddelades inte. Uttalandet om att en förändring av ägarstrukturen kan förväntas i vår är oförändrad.

10 tankar om “Evergrande Auto (Hengchi) planerar att börja sälja under andra kvartalet"

 • blank

  Möjligen får de alienerade ETW-”ägarna” en Hengchi framför dörren. Då kommer åtminstone "försäljningssiffrorna" att stämma under de närmaste kvartalen...
  Citat: ... vakanser på Evergrande dotterbolag NEVS mer och mer omfattande.
  Det kan tolkas på ett och annat sätt: mycket att göra på Göta Älv eller rädda dig själv som kan...
  Jag hoppas på det förra för regionen och anställda.

 • blank

  Jag vill ha en sango till min by! …. 😉

  • blank

   Han är bra. Jag är nyfiken på om Sango överhuvudtaget kommer till Stockholm...
   Om det kanske fungerar, om det (återigen) kommer att accepteras av målgruppen och om det (nästa frågetecken) verkligen lönar sig för dess operatör...

   Några av morgondagens mobilitetsleverantörer, inklusive deras investerare, anländer nu i nuet. Och det är tufft, har länge skapat konkurser och reträtter – vare sig det är från de helt fåniga e-skotrarna till cyklar till samåkning.
   Allt bara för skojs skull. Inget av detta fungerar riktigt. Inte i centrum av metropoler och absolut inte utanför ...

   Om Sangon faktiskt kom till Stockholm 2023 är chansen inte dålig att din by hade kunnat ge en 2027, eller 2028, senast 2030, om den hade velat. Din by kan redan idag hämta några ton e-skotrar från vilken metropol som helst 😉

   • blank

    Jag tror inte att alla extra transporterbjudanden för överbelastade stora områden är ändamålsenliga eftersom Sango till exempel bara skulle sitta fast i trafiken. På landsbygden där det är lite trafik och knappt några erbjudanden kan jag tänka mig det. Problemet här är snarare utplaceringen av personal för bussar utan passagerare. Vid tillfällen då det inte finns några bussar eller som anropsbuss efter evenemang eller som matare till sena tågförbindelser i förorterna, kan en sådan sango vara vettig.

    • blank

     Okej, jag förstår …

     Jag trodde att din första kommentar var ironi. Det fanns också en sådan emoji. Men förklarat så här har idén faktiskt något att erbjuda. En sango i byn, varför inte?

     Men jag är rädd att det inte kommer att fungera. Hittills har alla mobilitetsleverantörer förlitat sig på storstädernas innerstad. Och de följer ett ekonomiskt tvång och misslyckas ändå. Hur ska en sango fungera på landsbygden?

     Får varje Sango sin egen bensinstation och personal där? Det kommer inte att fungera...

  • blank

   Om din by har 5G är det bra. Vi har inte ens 4G i hela landet. Tyskland, fattigt utvecklingsland.

   • blank

    5G har faktiskt redan kommit till byn... men tyvärr inte över hela linjen. De gamla döda fläckarna är också de nya.
    @Volvaab Driver: ..Jag har redan sett smileyen :-). Men när det kommer till detta ämne så tittar man alltid på storstäderna. På landsbygden beställer och betalar trafikföreningarna kollektivtrafiken. Ofta går det stora bussar med chaufför och 2 passagerare på väg till nästa stad. Du kan till och med spara om Sango reser utan förare och bara med passagerarna. Om 15 personer vill köra, krävs 3 Sangos för att köra i en konvoj. Det jag fortfarande saknar med Sango är möjligheten att ta en cykel med dig... vi behöver fortfarande Cargo-Sango!

    • blank

     Kanske är det där THULE spelar in?

     Sango behöver inte mer än en bakre bärare för att ta cyklar med sig.

     Min skepsis mot Sango (särskilt på landsbygden) är av en helt annan karaktär. Oavsett hur autonomt den kör, behöver den fortfarande personal och infrastruktur. En "depå" lönar sig dock bara centralt, endast från en viss flottastorlek, endast med ett visst utnyttjande av hela flottan och alltså - om överhuvudtaget - endast i storstadsområdena.

     Men jag förstår dina tankar och dina argument.
     Ett skräddarsytt mobilitetserbjudande med låga kostnader för människor och miljö skulle ha något att erbjuda. Stora och mestadels tomma kollektiva bussar är ingen vettig lösning för landsbygden.

 • blank

  Jag skulle bli glad om NEVS kunde lossa sig från Evergrande. Då snälla inga fler kinesiska ägare utan en rimlig chans för Trollhättan med välrenommerade investerare.

 • blank

  Så många frågetecken och så många osäkerheter. Väldigt lite kapital för ett sådant företag.
  Vem vet, trauman är också möjliga i Kina.
  Men jag är nyfiken på hur företaget med NEVS kommer att fortsätta. Det är det här som är viktigast för oss.

Kommentarer är stängda.