Födelsedag - Saab Möt ACE Cafe Luzern

Saab fyller 75 nästa söndag. Kom ihåg, bildivisionen. Flygplanskonstruktionen är några år äldre. Till födelsedagen startar en tredelad miniserie om märkets början på bloggen. I Schweiz är det födelsedagsfest – eller åtminstone ett slags födelsedagsmöte. Kanske planerat för den där speciella dagen, kanske träffades datumet av en slump. Saab Meet på ACE Cafe Luzern kommer att äga rum söndagen den 27 februari.

Saab Meet på ACE Cafe Lucerne
Saab Meet på ACE Cafe Lucerne

Motors - Mat och Rock 'n' Roll!

ACE Cafes slogan låter som att den har hamnat ur tiden. Motors - Food and Rock 'n' Roll - som låter som att ha kul med bilar och förbränningsmotorer. Något sådant hör man bara då och då, men i Luzern ägnar man sig åt gamla tider på ett väldigt avslappnat sätt. ACE Cafe är regelbundet värd för Dodge RAM- eller amerikanska hämtningsmöten.

Du kunde inte få mer nöje av att bränna fossila bränslen.

Saab Meet hör då nog mer hemma i kategorin ofarliga. Varumärket har alltid lagt stor vikt vid effektiva motorer och behandlat ämnet resurshushållning tidigare än andra. Svenska kulturtillgångar rullas ut den 27 februari ACE Café, för Saab Talk, träffa vänner och bekanta igen och kanske för födelsedagsfirande.

En Saab-dejt som läsare från Schweiz definitivt bör notera!

3 tankar om “Födelsedag - Saab Möt ACE Cafe Luzern"

 • blank

  Trotsa bränslepriset på EUR/CHF 2 plus på söndag och kör dit och ha kul. Det är precis vad jag kommer att göra!

 • blank

  Härligt skrivet.

  Ja, önskan om förbränningsmotorn. Jag var väldigt moraliskt förbannad vid tiden för en 9K Aero och en ung Ove, om man så vill.
  Mer slagvolym och cylindrar än en 2.3 Turbo från Saab var djävulens grejer för mig.

  Eftersom ljus och till och med elektriska brödrostar har kritiserats offentligt för att levande ljus och öppna värmetrådar orsakar kväveoxider är jag helt fri från smärta. Förhoppningsvis kommer alla som kör V6:a till ett Saab-möte att ha riktigt roligt med "djävulens grejer". Eller V8-fraktionen på sina lastbilar. De kunniga har tagit det för långt...

  Diskussionen och moralins surhet har nått värmeljus och till och med elektriska apparater. Jag är äntligen därifrån. Dårarnas frihet utropas officiellt. Och det gäller inte bara e-skotrar, Tesla, LED-ljuskedjor, streamingtjänster, nätbutiker och lavalampor...

 • blank

  Det är för övrigt inte det första Saabmötet i Essen.... Liten men fin!

Kommentarer är stängda.