Evergrande Auto publicerar lediga jobb (och startar om)

Det har blivit tyst kring Evergrande och varumärket Hengchi. Fastighetsutvecklarens kris har lagt de ambitiösa planerna på is. Framtiden är ifrågasatt. Elbilens massproduktion ska egentligen starta i januari och de första fordonen ska levereras. Du kan inte höra något om det längre, men du ska inte helt avskriva tillverkaren ännu. Det finns tecken på liv i Kina och återigen måste man undra vad de kan betyda för Trollhättan.

Evergrande (NEVS) Tianjin-anläggning. Fotokredit: Reuters
Evergrande (NEVS) Tianjin-anläggning. Fotokredit: Reuters

Evergrande annonserar ut jobb

Evergrande Auto har samlat sin fordonsexpertis i Tianjin under en tid. Anläggningen byggdes ursprungligen av NEVS. Idag tillhör den, åtminstone visuellt, Evergrande Auto - istället för NEVS-bokstäverna är Hengchi-lejonet utsmyckat på byggnaden. Anläggningen är den enda i Evergrande Empire som kan tillverka fordon. Med maskiner som delvis demonterades i Sverige. De övriga Evergrande-arbetena har ännu inte slutförts på grund av bristande medel.

Cirka 100 nya medarbetare söks till fabriken i Tianjin, tjänsterna har utlysts lokalt (ansökan till hr.china.tj@evergrandeauto.com).

Återstarten av elbilstillverkningen borde vänta – rapportera regionala medier. Frågan om hållbar finansiering är motiverad och kan inte besvaras för närvarande. Evergrandes OEM-partners sägs (påstås) återuppta leveransen, som tidigare hade avbrutits.

Lediga jobb på Evergrande Auto
Lediga jobb på Evergrande Auto

Frågan om produktionslicenserna är fortfarande öppen. Vilket ännu inte beviljats ​​för något Evergrande-fordon.

I allmänhet bör platsannonserna vara försedda med ett frågetecken. De kan vara ett instrument för att skicka en signal. Vakanser, eller viljan att utöka personalstyrkan, behöver inte nödvändigtvis förknippas med dem.

NEVS och ägarbytet

Frågan om vad livstecknet från Evergrande Auto betyder för Trollhättan är svår att svara på. NEVS planerar ägarbyte, vilket skulle vara lättare att genomföra om Evergrande skulle begrava bilplanerna. Men det ser inte ut så än, även om det de senaste veckorna verkade som att det inte kunde komma för mycket.

Aktiekursen på Evergande Auto (HK 0708) bara försvinner håglöst och visar ingen fantasi för framtiden.

Det verkar som att inget är gjort ännu och ägarbytet blev klart först när signaturen var torr och pengar rann. Du kan inte satsa på någonting i förväg. Trollhättans framtid är fortfarande osäker.

3 tankar om “Evergrande Auto publicerar lediga jobb (och startar om)"

 • Tom en fråga till dig som expert –
  Vad har de anställda vid NEVS sysslat med i så många år?
  Var är resultaten av deras arbete?
  Vad kan du göra i så många år och var är resultaten?

  • De har gjort mycket. Testa och utveckla för andra bilföretag till exempel.

   Men det mesta de har gjort är drömmar, som aldrig kommer att bli sanna.

   Låt oss vänta vad som kommer att hända. Kanske har NEVS mer än 9 liv.

 • "Ansökan till..."

  Börja varje dag med ett leende. Jag bara njuter. Tack för tipset och mailadressen. Ett eller två år i Kina skulle tilltala mig kulturellt och kulinariskt 😉

  Men allvarligt talat, detta är stagnation i en oanad skala. När jag tänker på Evergrande-Hengchi måste jag tänka på det 400 m långa containerfartyget som fastnade i Suezkanalen. Endast med Hengchi är effekten annorlunda. Ju längre saker fastnar där, desto mer avslappnad blir den redan spända marknaden för halvledare och den redan spända situationen vad gäller leverantörer till fordonsindustrin. Förutom Evergrande och dess aktieägare finns det knappast någon i denna värld som just nu längtar efter att Hengchi-produktionen ska börja...

  En extremt dålig tid för stora ambitioner i kombination med finansiering och betalningssvårigheter.

Kommentarer är stängda.