Gamla Saab-broschyrer är (farligt nog) mer än bara bilkulturtillgångar

När jag gick i skolan i min hemstad, innan jag gick på internatskolan, hade jag en kompis som samlade på bilbroschyrer. Han kunde berätta exakt vilken återförsäljare som hade chans att få det senaste prospektet och var barn jagades iväg. Det fanns också, eftersom återförsäljarna var tvungna att köpa broschyrerna från tillverkaren, vilket vi inte kände till. I vilket fall som helst, av denna anledning lovade vi att aldrig köpa en Opel eller Mercedes. För barn behandlades inte bra där. Så småningom glömde vi eden. Min vän hade en imponerande samling, medan broschyrer aldrig riktigt var min grej. Jag föredrog att gå och titta på bilar med min morfar. Det fick bilförsäljarna, som hoppades på ett kontrakt, att svettas medan jag satt beundrande bredvid. Jag var långt före mina vänner med det.

Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - en exklusiv affär
Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - en exklusiv affär

Jag vill läsa detta på ...

blank

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Har du ingen SaabBlog-prenumeration än men är sugen på en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Få ett abonnemang för så lite som 0,15 € per dag!

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Du får full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saabs värld.

Är du redan prenumerant eller klubbmedlem? Logga För att läsa hela artikeln.

Kommentarer är stängda.