Recension - Saab säsongsavslutning på Lüneburger Heide

Under den kalla, mörka årstiden är det vanligtvis fördelaktigt att se tillbaka. Vi värmer bilsjälen medan Saab sover i garage eller hallar. Arrangören Meike skickade oss en rapport om Saab-slutet av säsongen 2021. Nordtyska Saab-fans träffades på oldtimermacken i Hamburg och begav sig sedan söderut. Med det bästa Saab Cabriolet-vädret förstås. Läs vad Meike har att berätta.

Saab-klassiker på hösten - snygg
Saab-klassiker på hösten - snygg

BI strålande soligt höstväder startade vi på vintagemacken på lördagen för vår Saab-säsongsavslutning på Lüneburger Heide, med en blandning av 99-tal, 900-tal, 9000-tal och 9-3:or. Några andra Saab-förare kom också till macken för en liten pratstund och lite bensinfika, däribland Simo Lampinen som önskade oss en trevlig bilresa innan han reste tillbaka till Finland.

Möte på vintagemacken i Hamburg
Möte på vintagemacken i Hamburg

Längs Hamburgvallarna gick vi först i riktning mot Zollenspiekerfärjan och sedan tog vi bilfärjan dit över Dove-Elbe till Hoopte i Niedersachsen - en färja full av Saabs.

Anlände till den andra stranden av Elbe gick den sedan genom byarna i naturparken Lüneburger Heide till Lopausee nära Amelinghausen. Där fick vi sällskap av 3 Saabs från Niedersachsen och därifrån gick vi resten av turen.

En färja full av Saab!
En färja full av Saab!

Från Lopausee gick vi genom Lüneburgerheden till Iserhatsche, som besöktes i grupp. Där hittades bland annat en Saab tändsticksask i tändsticksasksamlingen. Från Iserhatsche gick vi genom heden till Höpen, där vi gick en promenad genom heden.

Saab tändsticksask - underbar
Saab tändsticksask - underbar

Till sist gick vi till restaurangen Hacienda i Jesteburg, där många trevliga samtal ägde rum.

Nyckelfakta: totalt 18 fordon, som börjar med 13 Saabs i Hamburg, 3 till vid Lopausee, 2 till vid Iserhatsche.

Målet i slutet av säsongen var Lüneburger Heide
Målet i slutet av säsongen var Lüneburger Heide

Saabs kom från Hamburg, Segeberg, Pinneberg, Hannover, Holzminden (längsta resan), Celle, Peine, Greifswald, Wolfenbüttel, Bad Oldesloe och Winsen/Luhe - en trevlig regional blandning av Schleswig-Holstein, Hamburg, Niedersachsen och Mecklenburg-Western Pommern . Saab-gemenskapen lever och det var en fantastisk sammankomst av Saab-entusiaster.

Säsongsavslutning 2021 - 2022 kör vi igen!
Säsongsavslutning 2021 - 2022 kör vi igen!

Vädret var fint mot oss och vi hade en absolut gyllene oktoberdag med ett härligt Saab-team och massor av trevliga Saab- och bensinprat. Behovet att komma ikapp på grund av Corona märktes tydligt och en upprepning av säsongsavslutningen 2022 har redan identifierats.

Hälsningar från Saab från norr eller från Schleswig-Holstein/Hamburg stammisbord,

Meike

2 tankar om “Recension - Saab säsongsavslutning på Lüneburger Heide"

 • blank

  Det är nog nästan ett slags samtida dokument, tändsticksaskar med bilreklam på. Jag tror inte att biltillverkarna annonserar på det här sättet längre

  • blank

   Vad är matcher?

   Är dessa för pekskärmar? Kan du använda den för att svepa fram och tillbaka, upp och ner på ett ekologiskt korrekt sätt, utan att smörja in skärmen med fingret?

   Det skulle vara fantastiskt

Kommentarer är stängda.