Saab Team Wagenheimer vid vinterrallyt Styria 2022

snö, mycket snö! Sträckan för Styrian Winter Rally bör vara snösäker. 2 dagar, 750 kilometer och Saab Team Wagenheimer med 96:an höger i mitten. Styria Rallye startar traditionellt i januari, men efter avbokningen 2021 på grund av Corona är allt nytt och annorlunda. Motorsportevenemanget äger rum den tredje veckan i februari på en helt ny sträcka.

Saab 96 Team Wagenheimer
Saab 96 Team Wagenheimer

Vinterrally Styria med stark Saab-närvaro

Detta leder över östra Alperna, över avlägsna sidovägar och genom delstaterna Salzburg och Oberösterreich. Rutten, lovar arrangören, ska vara snösäker. Antalet rallydeltagare är begränsat till endast 60 fordon, inklusive samma i år drei Saab 96. Två av dem förlitar sig på V4-motorn, en Saab kör med den klassiska tvåtaktsmotorn.

Erik Carlsson skulle ha trivts.

Rallyt, som inkluderar två dagar plus nattkörningar, är ett klassiskt motorsportevenemang. Rutten tar upp rutterna för Semperit Rally och de legendariska österrikiska alpritterna. Det finns inga elektroniska hjälpmedel, det räcker med stoppur och varvräknare på gammaldags vis. Efter 750 kilometer avslutas evenemanget med ett islopp.

Saab Team Wagenheimer hade faktiskt siktet inställt på Histo-Monte i år, men ställdes sedan in på grund av pandemin. de Du kan 96, som är ny i flottan, börjar nu i Österrike, med en annan co-driver. Det beprövade Wagenheimer-laget kommer att bli Wagenheimer-Ueberschär-laget, åtminstone tillfälligt. Joachim Ueberschär tar med sig lite erfarenhet från historisk motorsport. Ingenting står i vägen för att ha kul med att flyga Saab i is och snö.

4 tankar om “Saab Team Wagenheimer vid vinterrallyt Styria 2022"

 • blank

  Ja, jag har fina minnen från första gången jag körde upp till Sabathyhütte i Steiermark 1980 med min 96er.
  Där andra redan var tvungna att montera snökedjor kunde jag fortfarande bestiga berget med sommardäck.
  Ha så kul!

 • blank

  Hoppas vi får resultatet och lite bilder senare.

 • blank

  Låt det flöda

  Ja, gå med i bergsaab.
  Jag önskar dig ett olycksfritt deltagande och mycket nöje. När jag ser "lådan" så här är det garanterat kul. Jag älskar denna "luftflödesdesign" som går tillbaka till 1940-talet...

  Till skillnad från amerikanerna, Volvo och hela resten av världen har Saab, inklusive 9K och 9-3 I, konsekvent drivit och moderniserat den under många år och fram till millennieskiftet.

  Det har aldrig funnits ett så brett utbud av modeller som det finns idag. Men jag saknar fortfarande något...
  En sådan 96 är en riktigt cool strumpa – oavsett vilken motor. Ha så kul …

 • blank

  Lycka till laget... och ett olycksfritt rally!

Kommentarer är stängda.