Produktionsstart för Hengchi 5 LX (variant 2)

Ungefär två veckor efter den första produktionsstart, som ägde rum med uteslutning av media, Hengchi 5 LX firar nu det andra försöket. Med variant 2 är starten högst officiell. Kinesiska medier rapporterar och bilder med arbetsstyrkan och Hengchi 5 LX gör rundorna. Situationen är dock fortfarande diffus och svår att bedöma för utomstående. För att göra förvirringen komplett tittar Hengchi 6 LX, den andra modellen från bilmärket Evergrande, redan från produktionslinjerna.

Hengchi 5 LX produktionsstart (variant 2)
Hengchi 5 LX produktionsstart (variant 2)

Koncernens ställning oförändrad

Situationen för Evergrande Group kommer att förbli svår 2022. Orderingången inom fastighetsdivisionen sjunker kraftigt. Huvudkontoret ska säljas och utrymmas för att ytterligare spara kostnader. 39 skyskrapor måste rivas enligt officiell order, byggloven köptes olagligt med mutor.

Och Evergrande-grundaren Hui Kai Yan erbjuder sina privata bostäder i Hong Kong till försäljning.

Bara en produktion? Hengchi produktionslinje i Tianjin
Bara en produktion? Hengchi produktionslinje i Tianjin

Förfallande obligationer fortsätter att vara försenade eller inte servade alls, och den kinesiska administrationen, som har tagit över rodret, verkar fast besluten att undvika eller skjuta upp konkurser.

Inte en bra grund för att lansera det nya bilmärket Hengchi

Hengchi 5 LX produktionsstart (variant 2)
Hengchi 5 LX produktionsstart (variant 2)

Hengchi 5 LX produktionsstart (variant 2)

Mot den bakgrunden fortsätter elbilsplanerna, men det verkar i låga hastigheter. Hengchi 5 LX gjorde sin officiella andra debut igår, denna gång med mediemedverkan. Tenoren på iscensättningen var vänlig, evenemanget såldes mest som ett mellanting mellan förseriefasen och massproduktion.

Det enda konstiga var att, förutom de officiella bilderna, visade en av bilderna på webben julgranar och motsvarande dekorationer. När allt kommer omkring har märket nu två första bilar att se dagens ljus. Vilket inte borde spela någon roll mot bakgrund av koncentrerade egenheter.

Kanske är allt bara en iscensättning som borde göra leverantörer och fordringsägare positiva. För en avgörande byggsten för framgång saknas fortfarande.

Hengchi 6 - första bilderna på Weibo
Hengchi 6 - första bilderna på Weibo

Hengchi 6LX

De två Hengchi 5 LX-varianterna är fortfarande inte listade till försäljning hos MIIT, godkännandena väntar fortfarande.

Vilken mening produktionen ger mot denna bakgrund är fortfarande öppet. Samtidigt rullar den andra Hengchi-modellen redan vid start.

Weibo.com de första bilderna på den helelektriska sedan Hengchi 6 LX visades. Det är oklart om detta är ett förseriefordon eller om serietillverkning också har startat. Det enda som är säkert är att det inte finns någon tillverkningslicens för detta fordon heller.

Gårdagens spektakel, som Evergrande firade som en milstolpe i utvecklingen av elbilsbranschen, imponerade inte på börsen. Evergrande Auto (HK 0708)-aktien sjönk mer än 14 % idag. För många risker och osäkerheter förstör investerarnas aptit på fest.

2 tankar om “Produktionsstart för Hengchi 5 LX (variant 2)"

  • Först tyckte jag att det var kul, men 15 höghus är redan sprängda, väl arkitektoniskt ingen förlust utan snarare negativt för balansräkningen. Även om de 1,1 miljarderna inte längre spelar någon roll med skuldnivån.... :-0

  • Välskriven

    För mig personligen är skepsis och icke-dömande information i perfekt balans. Jag tycker att det är riktigt bra journalistik. Tack för infon och tack för denna bra stil.

    Det är svårt att tro att någon arbetar här på frivillig basis och vid sidan av, som lätt skulle kunna bli en bra chefredaktör för kända tidningar. Men är det så...

Kommentarer är stängda.