En första titt - Aero X Club Mug 2022

Det finns projekt som bara måste genomföras! För att du någon gång fick idén, och för att du tycker att det är bra. Aero X Club-muggen är ett sådant projekt. En som måste vara oundviklig. För rätt tillbehör bör inte saknas för vardagsfikat och för varje riktig klubb. Till slut blev det ett litet konstverk som kräver många manuella arbetsmoment innan det blir perfekt. Galen? Visst, men vad skulle världen vara utan den lilla galenskapen som du ägnar dig åt?

Aero X Club mugg 2022
Aero X Club mugg 2022

Aero X Club mugg 2022

Baserat på Aero X Club och den makalösa Aero X-studien från Saab blev en sak snabbt klar: Klubbcupen kunde vara vad som helst, men inte vanlig. Från Saabs förflutna visste jag att Trollhättan alltid experimenterade med en mattsvart finish. Turbo X borde ha kommit ut på marknaden så här, åtminstone ett exemplar av förserien målades därefter.

En matt svart realiserades med hydroglasyr
En matt svart realiserades med hydroglasyr

Det hade inte implementerats, även om det skulle ha gjort det till en trendsättare 2008. Så ... självklart ... klubbmuggen måste ha en mattsvart design. Detta gjordes med en mattsvart hydroglasyr. Naturligtvis ska Aero X-bokstäverna också vara graverade och inte (billigt) tryckta. Den genomarbetade gravyren har under tiden blivit ett slags varumärke för våra projekt.

Att gravera X också och sedan lämna det som bokstäverna var inte ett alternativ. Den färgläggs i ytterligare ett manuellt steg och ger därmed koppens design pricken över i:et. X:et blev iögonfallande rött, och här ger också Saabs förflutna mallen. För när det kommer till konceptbilar älskade svenskarna att visa X:et i rött.

Däckslitbanan är avtagbar
Däckslitbanan är avtagbar

Vilket inte är slutet på historien. I en (nästan) perfekt, Saab- och bilrelaterad kupa borde inte däckprofilen saknas. Vi hade det redan för det Turbo koppar (Utgåva 2021) används. Profilen ger klubbcupen det perfekta greppet, är avtagbar och den sista detaljen som gör denna cup till ett samlarobjekt.

Naturligtvis, du har redan gissat rätt, vi startade ett galet och dyrt projekt. Aero X Club-muggen kommer att vara mer än billig, även om vår beprövade partner, som tillverkar i Tyskland och EU, gjorde mycket för att ta emot oss.

X:et i gravyren färgades baserat på Saab Concept Cars-modellen
X:et i gravyren färgades baserat på Saab Concept Cars-modellen

Exklusiv samlarmugg för 2022

Designen reviderades flera gånger, idéer kasserades och alternativ söktes. Insatsmässigt var projektet på randen mer än en gång. Men till slut bestämde vi oss alltid för att fortsätta.

Kopparna kommer endast att finnas tillgängliga 2022 som exklusiva samlarobjekt för medlemmar i Aero X Club. Upplagan är strikt begränsad. Du kan förbeställa nu i vår Aero X Club Store. Vi räknar med leverans i slutet av veckan, då börjar även vår butik leverera.

8 tankar om “En första titt - Aero X Club Mug 2022"

 • blank

  Riktigt bra igen. Och är redan förbeställda 🙂

 • blank

  Saab idag

  Precis så här skulle fina småsaker kunna se ut hos Saab-återförsäljaren idag. Det är givetvis spekulativt, men jag tycker att det är en mycket rimlig spekulation. Muggen är riktigt välgjord och väcker Saab till liv. Excellent!

 • blank

  När jag var tonåring var allt "häftigt" ... jag tror att "cool" redan är ute igen, idag är allt "mega" 🙂 Man hör åtminstone om tonåringarna och tjugo-någonting (även de underbart gammaldags namnen) här alla tiden.

  Oavsett så är den megacoola, coola avslappnade muggen skinande vit på insidan, antar jag?

  • blank

   Ja visst, vit inuti. Till hjälp när man dricker kaffe 😉

  • blank

   ...från en fakultet (inte ett tomrum 😉 Jag har hört att den nuvarande motsvarigheten till de nämnda fraserna är "episkt"... Det var väl inte så illa förut? 😉

   • blank

    hehe, väldigt fint också! Aldrig hört talas om det, snabbt givet: Internet rapporterar "episkt" som ordet för unga 2012 .... Riktigt "krass", va? 😉

 • blank

  Du är helt galen och du vågar göra något! Jag gillar det verkligen!

 • blank

  På mitt ungdomsspråk, för runt 50, nästan 60 år sedan, var allt "casual"
  Idag är allt coolt, den här koppen, ja, den är riktigt COOL!
  Titta framåt!

Kommentarer är stängda.