En bil som en vinge - den intelligenta Mercedes Vision EQXX

Kanske är du som jag. När du bläddrar i gamla Saab-broschyrer tänker du vemodigt tillbaka på tiden då bilar i droppform och med helklädd underrede konstruerades i Trollhättan. Eller, ni minns 9000, Saab, som visade en intelligent lättviktskonstruktion. De tiderna verkar vara ett minne blott. Glömd, borta, och när du ser packet med överviktiga elbilar tvivlar du på evolutionen. Att bara byta typ av drivning gör inte en 2,5 tons lastbil till en miljöängel. Men nu kommer intelligensen tillbaka (säkert). Mercedes presenterar Vision EQXX. En bil som en vinge, de gamla Saab-ingenjörerna skulle ha njutit av det. Ett koncept som ger hopp och visar hur elbilar skulle kunna vara. Och kommer snart. För snart kommer något högeffektivt att rulla ut från en tidigare Saab-fabrik.

Vision EQXX
Vision EQXX

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.