Hej Saab, hej Sverige - Essen Motor Show 2021

Essen Motor Show 2021 har slagit upp portarna. Ett strikt hygienkoncept syftar till att säkerställa säkerheten för besökare och utställare. Letar du efter Saab så hittar du det. I Hall 2 på monter 2A22 ger Tyska Saabklubben oss en svensk stund. Med björkar i bakgrunden och två typiska Saab. Mer krävs inte för att väcka längtan efter Trollhättan hos oss.

Saab 9-3 OG Cabriolet
Saab 9-3 OG Cabriolet

Hej Saab, hej Sverige!

Bra design har ett högt igenkänningsvärde. Varje barn identifierar en 900 NG och 9-3 OG som en Saab. Omedelbart och enkelt. För att Saab står för halvfastigheten och den chica, flexibla och praktiska halvkombin. Sett på detta sätt är de sista företrädarna för denna filosofi förmodligen de bästa ambassadörerna för märket som kan placeras på en bilmässa.

Björkar och Saab och en känsla av Sverige
Björkar och Saab och en känsla av Sverige

Igår var det första mässdagen i Essen. Handlingen var mycket tystare än tidigare år. Pandemin och hygienkonceptet, kanske också försiktigheten, kommer sannolikt att hindra den ena eller andra besökaren från att köra till bilmässan. Ändå var det alltid något på gång på Saabs läktare och klubblaget var alltid upptaget. En besökare berättade om sin 8 Saab 9-3 i olika versioner, enligt mottot att en Saab inte är en Saab.

Saab 900NG coupé
Saab 900NG coupé

Tillsammans för Saab

Inte bara lagmedlemmar från Essen finns i klubbens monter. Att anordna ett sådant evenemang kan bara lyckas om många arbetar tillsammans. Saab-fans från Münster och Köln stödjer på plats. Hjälp kommer även från huvudstaden under några dagar den kommande veckan. Saab, det är lagarbete och solidaritet, det ser man väldigt tydligt. Respekt för alla som offrar sin fritid och hjälper till. En service på mässmontern med mask, avstånd och hygienföreskrifter kräver och är inte utan.

DeLorean - tillbaka till framtiden
DeLorean - tillbaka till framtiden

Showen är öppen till 05.12.2021 december XNUMX. Du kommer förmodligen aldrig att ha sett Essen Motor Show så avslappnad som i år, om du kan hitta tid att besöka. Av Klubb blir glad när du kommer förbi och pratar med Saab. Generellt sett skulle han också se fram emot nya medlemmar och stöd i sitt arbete. För det finns alltid något att göra och alla nya medlemmar är välkomna.

Och bortom klubbläktaren är det allt annat än tråkigt. Bilar från filmproduktionen ställs ut i omedelbar närhet. Gå tillbaka till framtiden med en DeLorean. Andra märken har också sin dragningskraft.

Man tänkte på “Hej Saab, hej Sverige - Essen Motor Show 2021"

  • blank

    Snyggt reducerat utseende på montern, i bästa SAAB-tradition!

Kommentarer är stängda.