Framgångsrik börslansering av Sono Group NV

Det holländska moderbolaget till Sono Motors, Sono Group NV, firade sin framgångsrika börsintroduktion igår. Aktierna noterade på Nasdaq (SEV) började på 15 USD och steg över 150 % under handeln. Kanske är börsintroduktionen den efterlängtade befrielsen för München-företaget. Framtida utveckling kan bli lättare att designa från och med nu.

Sono Group prisutveckling 17.11.2021-XNUMX-XNUMX
Sono Group prisutveckling 17.11.2021-XNUMX-XNUMX

Börser värderar framtiden, aldrig nutiden eller det förflutna för ett företag. Fantasin när det kommer till solel-fordon är enorm, Sono Motors är inte längre den enda spelaren på planen. Men ingen annan förlitar sig så konsekvent på solens kraft, som tas emot väl av investerare.

I går kunde de fylla på aktier i Sono Group NV (SEV) för relativt lite pengar. Följande utveckling av Delat pris förändrar allt för Sono Motors, om det skulle bestå. Bolagets värde stiger till nya höjder och anskaffningen av nytt kapital förenklas dramatiskt. Det är möjligt att det avgörande hindret mot produktion rensades i går på Nasdaq. Idag verkade i alla fall trenden vara den första som stelnade. Aktien var fortfarande i positivt territorium före handelssessionen, men föll markant under handeln.

Sono-koncernens väg är fortfarande lång och kapitalintensiv. I slutändan måste kvaliteten på produkten vara rätt och marknaden måste acceptera det batterielektriska erbjudandet. Papperet förblir spekulativt så länge det är, och produktionen, när det gäller plats, är fortfarande osäker.

Kanske, och detta är också högst spekulativt, kommer Sono Motors att ge sig själv osäkerheten i framtiden och helt enkelt köpa upp några delar av den tidigare Saab-fabriken. Ägaren Evergrande slösar för närvarande bort tillgångarna till en bråkdel av deras verkliga värde, möjligheten skulle vara rätt. Aktiemarknaden kanske också gillar den historien.

7 tankar om “Framgångsrik börslansering av Sono Group NV"

 • blank

  Det är verkligen inte lätt för Davids här i världen, låt oss se och lycka till!

  • blank

   Väl sagt

   Goliath den röda mattan rullas ut överallt – ända fram till Vita huset.

 • blank

  I Nederländerna kan du undvika att betala skatt underbart, det lärde Sono Motors snabbt. De gör det som de stora företagen.

  • blank

   ... det var precis vad jag märkte ("obekvämt"?) ...

   • blank

    När det gäller skatter tar moralen slut. Det är ingen skillnad mellan dålig gammal industri och gröna gynnare. I slutändan vill de båda bara sälja sin produkt, vissa med grönmålning, de andra också under tiden.

    • blank

     … Tyvärr.
     Tyvärr är det synd också.
     (så inte så mycket "bättre" än Amazon & Co ... eftersom infrastruktur och olika fördelar med "Plats D" gärna hävdas, bara inte de "monetära nackdelarna")
     😉 ;-(

 • blank

  ... om de verkligen kommer att klara det (på medellång och/eller lång sikt) !?

  "Holländskt paraplyföretag"?
  … Hmmm.

Kommentarer är stängda.