Svenska Super GT Koenigsegg Gemera kommer till Sydafrika

Om du tänker på Koenigseggs försäljningsmarknader kommer du förmodligen att se Mellan- och Fjärran Östern och USA i första hand. Du tänker verkligen inte på Sydafrika. Men Koenigsegg har länge varit ett globalt lyxvarumärke från Sverige. Sportbilarna är mycket efterfrågade över hela världen, men det är förvånande hur många Gemera som tar vägen till den sydligaste delen av kontinenten.

Koenigsegg Gemera - Svensk "Super GT" för Sydafrika
Koenigsegg Gemera – Svenska ”Super GT” för Sydafrika

Affärsrelationerna med Sydafrika är fortfarande färska. De Daytona (Pty) Ltd. officiella Koenigsegg importör. Företaget importerar fordon från Aston Martin, Rolls Royce, Pagani och McLaren exklusivt till Cape och har även Lotus sportbilar i sitt sortiment.

Daytona är hemma i det absoluta lyxsegmentet, vilket kan komma som en överraskning. Men Sydafrika är också ett land med extrema kontraster, mycket rikedom möter stor fattigdom, och kommer förmodligen alltid att förbli så. Med Gemera kommer svenska ”Super GT” till landet från 2023, antalet tilldelade är högt. Åtminstone när man ser det procentuellt. Fabriken i Ängelholm tillverkar 300 Gemera, 11 % av kvantiteten, d. v. s. 33 stycken, utlovas till Sydafrika.

Priset före transporter och skatter bör vara 1,6 miljoner euro. Tills Gemera är hos kunden, beroende på specifikationen, räknar man med ett pris på runt 50 miljoner rand (2,86 miljoner €) i Sydafrika. En delegation från Daytona kommer att resa till Sverige under de närmaste månaderna för att turnera fabriken och komma överens om de slutgiltiga specifikationerna för GT.

Om Gemera, som varje Koenigsegg-produkt, redan är utom räckhåll för majoriteten av européer, är det ännu mer så i Sydafrika. Av Genomsnittlig inkomst är bara drygt 2021 1.600 USD per månad 33, och trenden stiger. Ett land av extrema kontraster, där det fortfarande finns plats för XNUMX exklusiva svenska sportbilar.

Man tänkte på “Svenska Super GT Koenigsegg Gemera kommer till Sydafrika"

  • blank

    Det är skönt att Koenigsegg är framgångsrik, det är synd att det här egentligen bara är fordon för de superrika. I Sydafrika, med störst avstånd mellan rik och fattig, finns det åtminstone rika människor som har råd med en sådan bil.

Kommentarer är stängda.