Förhandsmeddelande - Saab 9000 Aero av DNA (2022)

Världen kan vara svår. Om du är ett Saab-fan och samlar på modellbilar börjar det bli trångt. Efter år av torka är nu Saab-nisch välfylld med miniatyrer. Det kommer alltid nya leverantörer, och du måste noggrant fördela utrymmena i montern. Eller så kan du göra det som proffsen. De goda råden följer i slutet av artikeln.

3 x Saab 9000 Aero CS från DNA för 2022
3 x Saab 9000 Aero CS från DNA för 2022

Saab 9000 Aero från DNA (2022)

En miniatyr av andra generationen Saab 9000, ritad av Björn Envall, fanns redan tillgänglig från DNA Collectibles. 9000 Aero var 2020 sålde snabbt slut. Inte konstigt, för miniatyren i skala 1:18 var framgångsrik och jag hittade inte mycket som kunde ha gjorts bättre. Saaben i "Imola Rot" är fortfarande en av mina favoriter när det kommer till modellerna från DNA.

Nu trappar schweizarna, som har produktion i Kina, upp. Just nu börjar många samlares problem, montrarna och hyllorna blir trånga. För, och det är anledningen till de hotande svårigheterna, det kommer inte en ny miniatyr, det kommer tre!

Saab 9000 Aero CS "Le Mans Blue"
Saab 9000 Aero CS "Le Mans Blue"

Med "Scarab Green", "Le Mans Blue" och "Black" är starka färger i början. "Scarab Green" var en sann trendsättare vid tiden för Saab 9000 och den första 9-5. Den eleganta "Le Mans blue" passar 9000 i alla fall, även om den inte riktigt kommer i närheten av den underbara "midnattsblå". Och "svart" fungerar alltid med varje bil. Henry Ford visste det långt innan Saab fanns.

För att göra det riktigt komplicerat finns det två olika interiörfärger för de 3 färgerna. "Scarab Green" kommer ut ur lådan med en mörk inredning, precis som den var i verkligheten då. De andra två färgerna kommer med en elegant beige inredning. På de första bilderna ser det väldigt lockande ut och väcker lust.

Saab 9000 Aero CS "Scarab Green"
Saab 9000 Aero CS "Scarab Green"

Strikt begränsad upplaga

Som tur är kommer de tre nya Saab 9000 Aero inte att nå samlaren förrän under 3:e kvartalet 2020, så det finns fortfarande tid att fundera på ett eventuellt färgval. Priserna för modellerna har ökat som aviserats, vilket tyvärr är fallet med andra leverantörer.

Förbeställningar är redan möjliga, nu ska 164,80 € betalas, vilket är mycket pengar subjektivt. Men, du måste tänka på att DNA-samlare håller cirkulationen låg och därmed bevarar miniatyrernas värde på ett intelligent sätt.

Saab 9000 Aero CS "Svart"
Saab 9000 Aero CS "Svart"

Endast 399 eller 499 stycken av 9000 Aero CS av varje färg ges ut - andra tillverkare annonserar med gränser på 1.500 2.000 eller XNUMX XNUMX stycken och sedan naturligtvis andra, lägre priser. Men så länge schweizarna håller sig på vägen för knappa kvantiteter är prissättningen också bra.

Låt oss komma till proffsen bland samlare. De agerar som museer gör. Eftersom de fantastiska platserna i montrarna är begränsade nästan överallt, kan bara ett knep hjälpa. Fordonen på hyllorna och montern förändras hela tiden. Det finns en depå för att lagra miniatyrer tillfälligt, och vissa problem med urvalet försvinner. Åtminstone för en stund.

Man tänkte på “Förhandsmeddelande - Saab 9000 Aero av DNA (2022)"

  • blank

    ... ja, det finns inga fler nya bilar! ..och det behövs ett nytt avgassystem, med vilket det ovala ändstycket ofta försvann! 😉

Kommentarer är stängda.