Förhandsmeddelande - Saab 9000 Aero av DNA (2022)

Världen kan vara svår. Om du är ett Saab-fan och samlar på modellbilar börjar det bli trångt. Efter år av torka är nu Saab-nisch välfylld med miniatyrer. Det kommer alltid nya leverantörer, och du måste noggrant fördela utrymmena i montern. Eller så kan du göra det som proffsen. De goda råden följer i slutet av artikeln.

3 x Saab 9000 Aero CS från DNA för 2022
3 x Saab 9000 Aero CS från DNA för 2022

Saab 9000 Aero från DNA (2022)

En miniatyr av andra generationen Saab 9000, ritad av Björn Envall, fanns redan tillgänglig från DNA Collectibles. 9000 Aero var 2020 sålde snabbt slut. Inte konstigt, för miniatyren i skala 1:18 var en framgång och jag hittade lite som kunde ha gjorts bättre. Saaben i "Imola Red" är fortfarande min favorit när det kommer till modeller från DNA.

Nu trappar schweizarna, som har produktion i Kina, upp. Just nu börjar många samlares problem, montrarna och hyllorna blir trånga. För, och det är anledningen till de hotande svårigheterna, det kommer inte en ny miniatyr, det kommer tre!

Saab 9000 Aero CS "Le Mans Blue"
Saab 9000 Aero CS "Le Mans Blue"

Med ”Scarab Green”, ”Le Mans Blue” och ”Black” är starka färger i början. "Scarab Green" var en sann trendsättare under Saab 9000:s dagar och de första 9-5. Den eleganta ”Le Mans blue” passar 9000 i alla fall, även om den inte riktigt kommer i närheten av den underbara ”midnattsblå”. Och "svart" är alltid och med varje bil. Det visste Henry Ford långt innan Saab fanns.

För att göra det riktigt komplicerat finns det två olika interiörfärger för de 3 färgerna. "Scarab Green" lämnar ytterförpackningen med en mörk insida, precis som den var då i verkligheten. De andra två färgerna kommer med en elegant beige inredning. På de första bilderna ser det väldigt lockande ut och väcker begär.

Saab 9000 Aero CS "Scarab Green"
Saab 9000 Aero CS "Scarab Green"

Strikt begränsad upplaga

Som tur är kommer de tre nya Saab 9000 Aero inte att nå samlaren förrän under 3:e kvartalet 2020, så det finns fortfarande tid att fundera på ett eventuellt färgval. Priserna för modellerna har ökat som aviserats, vilket tyvärr är fallet med andra leverantörer.

Förbeställningar är redan möjliga, nu ska 164,80 € betalas, vilket är mycket pengar subjektivt. Men, du måste tänka på att DNA-samlare håller cirkulationen låg och därmed bevarar miniatyrernas värde på ett intelligent sätt.

Saab 9000 Aero CS "Svart"
Saab 9000 Aero CS "Svart"

Endast 399 eller 499 stycken av 9000 Aero CS av varje färg ges ut - andra tillverkare annonserar med gränser på 1.500 2.000 eller XNUMX XNUMX stycken och sedan naturligtvis andra, lägre priser. Men så länge schweizarna håller sig på vägen för knappa kvantiteter är prissättningen också bra.

Låt oss komma till proffsen bland samlare. De agerar som museer gör. Eftersom de fantastiska platserna i montrarna är begränsade nästan överallt, kan bara ett knep hjälpa. Fordonen på hyllorna och montern förändras hela tiden. Det finns en depå för att lagra miniatyrer tillfälligt, och vissa problem med urvalet försvinner. Åtminstone för en stund.

Man tänkte på “Förhandsmeddelande - Saab 9000 Aero av DNA (2022)"

  • ... ja, det finns inga fler nya bilar! ..och det behövs ett nytt avgassystem, med vilket det ovala ändstycket ofta försvann! 😉

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.