Too Many Saab Artifacts - A Blog Move With Insights

Att flytta är spännande! Man lägger det man har i lådor – och man blir förvånad. Om saker som man återupptäcker för att man länge hade glömt dem. Du kan också bli förvånad över hur mycket du äger eftersom det oftast är alldeles för mycket. Om du flyttar från ett rymligt loft till ett hus som har färre kvadratmeter blir det tight. Där nära är relativt. För det som ser hanterbart ut i en direkt jämförelse mellan ett loft och ett trähus är ändå mycket mer än så Boyta per capita i Tyskland.

Saab artefakt
Saab artefakt - jag har för många av dessa


Ändå räcker det inte med att rymma allt som du skulle vilja ha med dig. Så mycket har samlats under åren, speciellt när det kommer till Saab, att det helt enkelt är för mycket. Det handlar inte om bilar som är för många, men jag har inga stora problem med det. Jag ska städa upp i flottan 2022, det finns redan planer.

Nej, det handlar om Saab-kuriosa som normalt inte finns i något tyskt vardagsrum. Eller har du en Saab-återförsäljare i ditt vardagsrum? Eller upplysta Saab-Scania-skyltar, som där tolererades av den bästa frun av allas oändliga tolerans. Det är dock inte som att samtycket fick ett abrupt slut.

Det är det minskade utrymmet som dikterar vad som får eller inte får röra sig

Det finns några alternativ som kan prövas i sådana situationer. Män kan vara envisa när det kommer till sina bilar och sin hobby. Vad kan vara mer naturligt än att insistera på de saker som har fått plats på loftet i mer än 10 år, och därför är praktiskt taget lagligt tillgängliga, och klämma in dem i den nya byggnaden. Det är dock esteten i mig som inte gillar rum som är för trånga, som inte vill spela det här kortet.

Men när det gäller Saab tar inte idéerna slut. Eller?

Nästa alternativ skulle också vara bekvämt. Ta alla dessa saker, dealer stele, neonreklam, plus banderoller, flaggor och Saab-diskar och småsaker som har fallit i mina händer och förvara dem helt på pallar. Problem identifierat - problem löst genialiskt. Jag skulle ha tillräckligt med lagringsutrymme. Vad gäller möjligheterna rör jag mig i en komfortzon.

Men skulle det vara vettigt? Och vad ger det mig?

I princip skulle dessa Saab-reliker då stå på pallar och på hyllor ... inlåsta, oanvända. Helt klart meningslöst. Jag är faktiskt ingen samlare. Det mesta hände mig bara, jag tittade nästan aldrig aktivt. Och jag gillar inte när folk hamstrar för mycket saker. För när det kommer till sällsynta föremål, undanhåller de dem från andra människor. Som kanske har mindre utrymme tillgängligt och skulle vara nöjd med bara några samlarföremål.

Det finns många Saab-banderoller – det här är bara två exempel
Det finns många Saab-banderoller – det här är bara två exempel

Saab-artefakterna måste nå fansen

En av insikterna som ett sådant Saab-drag ger är att man ibland måste skiljas åt. Vilket i vissa fall inte kommer att vara lätt eftersom du ger bort samlarföremål som du aldrig kan få igen i ditt liv. För att de är sällsynta och för att Saab helt enkelt inte finns längre. Och för att det också finns hjärta och själ i det.

De närmaste veckorna ska jag sätta ihop det jag ska lämna in. Det kommer att bli mycket och det ska bli intressant. Det som är säkert är att jag inte vill tjäna något på samlarobjekten. Vilket inte betyder att det finns något att ge bort. Intäkterna går till en välgörenhetsorganisation i min hemstad som är till för människor som har lite eller ingenting.

7 tankar om “Too Many Saab Artifacts - A Blog Move With Insights"

 • blank

  Trevligt att du vill föra det vidare till Saab-fansen här och inte bara sälja av det eller slänga det och stödja ett socialt projekt. Bra !!
  Jag samlar inte själv, men jag är glad för alla som har möjlighet att få tag på en sällsynt sak!

 • blank

  Pausknapp

  Det är en intressant definition för en sådan fantastisk handling. Socialt engagemang, möjligheter för samhället och en viss lättnad från bloggarens sida - allt detta är prydligt framtrollat ​​under samma tak ...

  Ha sönder?
  Återigen kan du se hur produktiv den här nyckeln är ...
  Vi borde trycka på det oftare. Blind actionism och hektisk verksamhet är ingen ersättning för genomtänkt handling ...

  Det är också på något sätt typiskt Saab och resonerar här om och om igen. Tack för det också.

 • blank

  God kväll,

  Räkna med mig. Det finns plats i den minsta stugan. Och det finns fortfarande lite utrymme här, särskilt väggutrymme ...

 • blank

  Bra idé och för en god sak! Jag tycker det är jättebra.

 • blank

  Jag kan redan föreställa mig att Tom har skatter i beredskap. Jag är nyfiken på vad som kommer att offentliggöras, drag är spännande.

 • blank

  Jag är verkligen exalterad över det, Tom.
  Generellt sett skapar detox på grund av det minskade bostadsutrymmet en mycket bra känsla när det är klart. Jag kom nyligen bakom mig också.

 • blank

  SAAB:s reklammaterial är designikoner och i en klass för sig är jag nyfiken. 🙂

Kommentarer är stängda.