Genomgång av 3:e Saab-avfarten Rhön lördagen den 18.09.2021

Avfarten hade till och med en rubrik: "På spåret av väg 46". 14 fordon med 26 personer var registrerade. Fordonsinventeringen var en ren fröjd: en 9000, en 9-3 Turbo X, en 9-3X, en 9-5 SC kromglasögon, olika 9-3 och totalt 7 cabriolar, från 1990 900 till 2008 9 -3.

Saab 9-3 var starkt representerade vid utgången
Saab 9-3 var starkt representerade vid utgången

Efter att vi alla var samlade på parkeringen "Untere Saline" i Bad Kissingen började turen kl 11:00 och ledde oss förbi Trimburg och jordstationen Fuchsstadt, via Hammelburg vidare i Saaledalen till Morlesau, där vi åt vår lunch på Gasthof Nöth.

Sedan fortsatte vi på en smal väg, korsade Saale över en flytande bro vid Rossmühle. Vårt besöksstopp, en bropelare av den planerade och delvis byggda på 30-talet "Väg 46", Vi nådde tyvärr inte på grund av en vägspärr bakom Graefendorf.

"Route 46", som skulle förbinda Bad Hersfeld med Würzburg, byggdes efter kriget som A7 från norr till Fulda-Eichenzell på denna sträcka, men anlades sedan längre österut för att nå Schweinfurt bättre.

Det som återstod i det södra området av "Route 46" var markarbeten, skärningar och 47 byggda strukturer som är listade som historiska monument. De är nästan stenvittnen till den bil som höll på att utvecklas vid den tiden.

På vår vidare resa genom det Schondradalen över i Sinntal passerade vi en annan brokonstruktion av "väg 46", nämligen överfarten till en landsväg strax före Rupboden, som inspekterades.
Sedan var det inte långt till vårt mål, Staatsbad Brückenau, som vi nådde efter ca 70 km avfart.

Vi samlades vid parkeringen och det var en liten prisutdelning: Frank från Wetter an der Ruhr fick priset (lilla bilderboken Rhön) för den längsta resan på cirka 330 km, Susanne fick för sin cabriolet som visade högsta körsträcka ( 352.000 XNUMX km ) även den illustrerade boken som pris.

Vår unge Tim fick också ett erkännande i form av en Saab-pärm. Men ingen gick därifrån tomhänt, eftersom vi hade fått pikétröjor med Saab-loggan från Saab Center i Paderborn, som med glädje togs emot.

I Staatsbad Brückenau satt vi tillsammans med kaffe och kaka i sensommarsolen och utbytte idéer om vårt favoritämne.

Tack för ditt deltagande och vi ses igen den 17.09.2022 september XNUMX!

Man tänkte på “Genomgång av 3:e Saab-avfarten Rhön lördagen den 18.09.2021"

 • blank

  bra dag

  en trevlig händelse av SAAB "community"

  Tyvärr var jag inte där - hade ingen information - jag är en gammal SAAB-förare...
  Kan någon ge mig en kontaktperson med en adress?
  Tel .: 0661 9427442

  tack

  Michael Horstmannshoff

Kommentarer är stängda.