NEVS håller sig till planerna - Evergrande-grundaren borde betala för skulder

Livet är svårt för kinesiska miljardärer i dessa tider. Hui Ka Yan, grundare av Evergrande Group och åtminstone tillfälligt en av de rikaste kineserna, borde betala. Med delar av sin privata förmögenhet bör han nu stå för företagets skulder. Det anser officiella organ. Förmögenheten har dock krympt avsevärt de senaste månaderna. I de rikastes liga ligger Hui Ka Yan inte längre i framkant.

NEVS Sedan Concept CES Asia
NEVS Sedan Concept CES Asia

Krympande privat förmögenhet

Evergrande-grundaren upprätthåller en dekadent livsstil, inte bara för kommunistiska livsvillkor. En 60 meter lång yacht och en Airbus är garanterade, hans hus i kullarna ovanför Hong Kong är värderat till 100 miljoner USD. I sin bästa tid värderades privata förmögenheter till 42 miljarder US-dollar. Samtidigt har det smält till 7,8 miljarder US $, Hui Ka Yan befinner sig plötsligt bara på Rank 360 miljardärerna igen.

De goda tiderna för de superrika i Kina verkar vara över. Politiken minns sina rötter och har sedan några månader tillbaka gjort anspråk på välstånd för alla istället för överdrivna rikedomar för ett fåtal. Som om det inte vore nog av en oro kräver officiella organ användning av privata tillgångar Återbetalning av Evergrande-koncernens skulder. Den privata rikedomen skulle vara om Hui skulle följa, men bara en droppe i havet av skulder, som uppskattas till cirka 300 miljarder US $. Hui Ka Yan har ännu inte svarat på denna begäran, som inte är en vardaglig händelse ens med kinesiska mått mätt. Att ignorera "önskningarna" blir svårt.

Ny utveckling "betyder ingenting".

Ignorera står däremot högst upp på listan i Trollhättan. Evergrandes tillkännagivande om att fokusera på elbilsbranschen i framtiden koncentrera sig wanting var positivt för aktiekursen (HK 0708), som har följt en uppåtgående trend sedan dess. I Trollhättan mötte hon likgiltighet.

NEVS VD Stefan Tilk talade även att kursändringen "inte skulle innebära". Åtminstone en anmärkningsvärd ställning gentemot företagets ägare.

NEVS fullföljer fortfarande planen att skilja sig från Evergrande och diskuterar fortfarande med potentiella investerare och nya ägare. Företaget lämnar inga detaljer, och schemat är också öppet.

2 tankar om “NEVS håller sig till planerna - Evergrande-grundaren borde betala för skulder"

  • blank

    ... som redan skrivits, investera privata pengar i företaget? Fastighetsfolk är mycket ovilliga att göra det. Får se hur det går vidare!

    • blank

      Att hitta en ny prospekt för en nästan tom webbplats kommer inte att vara lätt. Och ännu svårare eftersom du vet att Evergrande är väldigt skuldsatt och du bara vill sälja den för mycket pengar. Enligt min mening kan NEVS bara drömma om att detta kan bli verklighet.

Kommentarer är stängda.