Klimatneutralitet - Saab BioPower Concept 100 Genève 2007

Klimatneutralitet - ett hett ämne. Du kunde ha agerat för 14 år sedan. Då presenterade Saab BioPower Concept 100 i Genève. Ett bränsle till 100 % från förnybara källor kunde ha minskat CO₂-utsläppen från vägtrafiken. Omedelbart och märkbart. Saab hade tekniken för att göra det. Har hänt - ingenting. Alliansen av mainstream media och petroleum lobbyn såg etanol i direkt konkurrens med livsmedelsproduktion. En sanning som gällde den första generationens bränsle, men inte de följande generationerna. Avfall från industri, skogsbruk och jordbruk kunde ha använts för att producera grönt bränsle till förbränningsflottan i stor skala. Konceptets rötter går tillbaka till 90-talet. Och historien slutade inte 2011, det finns fortfarande obesvarade frågor.

Saab BioPower 100-koncept
Saab BioPower 100-koncept

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.