Affärer på rekordnivå och byggandet av Koenigsegg "Drömfabrik"

Lyx, innovation och excentricitet säljer självklart bra även i kristider. Medan vissa tillverkare kämpar med fallande order, fortsätter affärerna på Koenigsegg att vara bra. Nya produkter är på gång och orderingången är på rekordnivå. Och bygget av ”Drömfabriken” i Ängelholm kommer att öppna helt nya möjligheter för varumärket.

Den nya Koenigsegg Gemera
Den nya Koenigsegg Gemera

Coronapandemin har inte kunnat stoppa sportbilstillverkarens uppåtgående trend. Siffrorna för 2020, som Koenigsegg Automotive AB nu har publicerat, är lysande. Försäljningen under det senaste räkenskapsåret ökade från 546 miljoner svenska kronor (SEK) till cirka 646 SEK (cirka 64,4 miljoner euro).

Anledningen till den kraftiga ökningen var de inkommande orderna på nya Koenigsegg Gemera, den första GT från Ängelholm. Företagets vinst förblev ungefär på nivån föregående år på 35,5 miljoner kronor (cirka 3,54 miljoner euro). Den svenska tillverkaren av supersportbilar sysselsätter nu cirka 500 personer. 300 exemplar av den nya Gemera ska byggas, det största antalet som någonsin producerats av en modell av märket.

Framtidsutsikterna är fortsatt positiva. Koenigsegg förvärvade från NEVS aktierna i "Meneko” Återköpte joint venture, till ett fördelaktigt värde, och är nu ensam ägare till Gemera igen.

En ”Drömfabrik” för Koenigsegg

Bygget av den nya Drömfabriken i Ängelholm har påbörjats. Med henne förverkligar varumärket en dröm. En modern bilfabrik med en golvyta på 11.000 XNUMX kvadratmeter byggs i omedelbar närhet av flygfältet i Ängelholm. Förutom produktion erbjuder det ytterligare utrymme för stora evenemang. En utställningsyta, flera kontor och personalrum är också integrerade. Samtidigt investerar Koenigsegg Automotive AB i befintliga fastigheter och anläggningar för att klara ytterligare expansion.

Om allt går enligt planerna ska Drömfabriken stå klar i mars 2023. Lagom till lanseringen av nya Gemera.

2 tankar om “Affärer på rekordnivå och byggandet av Koenigsegg "Drömfabrik""

  • blank

    Jag tycker alltid om att läsa från Koenigsegg och är glad över den fina utvecklingen. Det är glädjande att svenskarna har minst ett fungerande bilmärke, om än för en mycket elitgrupp av kunder.

    • blank

      Jag håller med. Till skillnad från Evergrande - NEVS - Kinas drama utan slut, har Koenigsegg en positiv konnotation. Det är bara bra att dessa bilar finns.

Kommentarer är stängda.