Koenigsegg Gemera på Circuit de Reims-Gueux

Circuit de Reims-Gueux är en legendarisk racerbana i Frankrike som inte längre används idag. För Gemera von Koenigsegg utgör artefakterna en lämplig bakgrund för att göra ett kort stopp. Som alltid, när Gemera dyker upp någonstans, bildas klasar av människor spontant. Den andra frågan är om det var en slump att en YouTuber var där. Bilderna är definitivt informativa.

koenigsegg gemera
koenigsegg gemera

Koenigsegg Gemera öppnar ett nytt kapitel i varumärkets historia i alla avseenden. Den första GT med fyra säten, världens första fordon med den revolutionerande FreeValve -motorn. Koenigsegg bryter också ny mark när det gäller design. Gemera höjer formspråket till en ännu högre kvalitetsnivå än tidigare.

YouTube -videon visar detaljer för första gången och ger en kort titt på FreeValve -motorn i Gemera. GT från Ängelholm är ett mycket spektakulärt fordon i alla avseenden, av vilka det sägs vara 300 exemplar. För Christian von Koenigseggs tillverkning ett oöverträffat, oöverträffat antal bitar. Det finns dock ingen anledning att frukta att du kommer att se Gemera på varje gathörn.

Naturligtvis behöver världen inte extrema sportbilar som Gemera, som inte på något sätt är miljövänliga trots valfri etanoloperation. Men det är bra att de finns. I fabriken i Ängelholm skapas innovativa fordon, högteknologi från Sverige. Koenigsegg -uppfinningar som FreeValve -motorn behöver inte reserveras för elitistiska supersportbilar på lång sikt. En större spridning skulle hjälpa till att spara fossil energi, så att alla i slutändan skulle ha något av det.

Koenigsegg rör sig rent elektriskt i den historiska gropvägen i Circuit de Reims-Gueux. Det kan han också, politiskt korrekt och i 50 kilometer. Men på något sätt väntar du på att föraren trycker på startknappen och väcker FreeValve -motorn till liv. Men det händer inte. Det är lite olyckligt.

Med bilder från Koenigsegg AB

3 tankar om “Koenigsegg Gemera på Circuit de Reims-Gueux"

 • blank

  Jag är rädd att det kan vara symboliskt ...

  Vad som menas är Free Valve och det faktum att det inte väcktes till liv i videon. Striden om förbränningsmotorernas framtid och deras potential tycks ha utkämpats politiskt.

  Gemera kan till och med fylla på med E100, eller hur? Och det är en liten trecylindrig under huven. Och händer det inte?

  Ja, ja, det har på något sätt symbolisk kraft. Resurser får endast användas och slösas bort elektriskt och sedan helt oförskämt och överdrivet. Även Greta är inte arg över det. Jag skulle älska att höra hur hon ropar till demonstranter som kommer till rallyt på en e-scooter och inte längre kan gå 1.000 m (om inte på ett elektriskt löpband i gymmet): HUR VÅR DU? ! ?

  Jag har definitivt mina tvivel om att en ledig ventil kommer att hittas igen i ett produktionsfordon på den här planeten. Synd.

  • blank

   Vi får se. Det blir intressant att se vad som händer när krav och ekonomisk verklighet kolliderar under de kommande åren.

   Opel ger en försmak av var anställda rekommenderas att säga upp sig. Eller Wolfsburg, där idén publicerades igår att minska 30.000 1.200 anställda. Förutsägbart har en elbil mindre mervärde. Och en elmotor består inte av XNUMX XNUMX delar som en genomsnittlig förbränningsmotor.

   Dessutom kommer Tesla snart att bygga elbilar vid den mycket subventionerade fabriken i Grünheide på halva tiden med mindre än hälften av de anställda, som får ännu lägre lön än vid Mittellandskanalen. Detta görs ännu mer effektivt i Kina. I fabriker som är så gott som öde, mycket snabbare och mycket billigare.

   Intressant, grön (europeisk) tid. Tyvärr är jorden inte platt. Peking beslutade igår att återaktivera nedlagd kolbrytning. Genom förordning och bråttom. Den växande hungern efter energi tar ut sin rätt.

   • blank

    Just det, det ska bli spännande.

    Växande motsättningar vart du än tittar. Rymdturister befriade från flygskam kommer i framtiden att kunna se det uppifrån.

Kommentarer är stängda.